Nieuwsbericht

Helft Belgen laat zich nooit vaccineren tegen de griep

Iets meer dan de helft van onze landgenoten laat zich nooit inenten tegen de seizoensgriep. Daarnaast denkt ook 45% van de Belgen dat griep met antibiotica kan worden behandeld. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van het farmabedrijf Mylan.

Vaccin is beste preventiemiddel

Uit de enquête bij 1.051 Belgen blijkt dat 51% van de deelnemers zich nooit laat vaccineren tegen de seizoensgriep. Een ander opvallend resultaat: vrouwen en 65-plussers vragen trouwer om hun griepprikje dan de rest van de bevolking. “De beste manier om griep te bestrijden blijft preventie, onder meer door vaccinatie”, klinkt het bij Patrick Lacor, hoofd van de afdeling voor infectieziekten van de dienst Interne Geneeskunde van het UZ Brussel. 

Antibiotica halen niks uit bij griep

Griep is een virale ziekte die veroorzaakt wordt door het influenzavirus, terwijl antibiotica enkel doeltreffend zijn tegen bacteriën. Niettemin denkt 45% van de deelnemers aan de enquête dat griep wel degelijk met antibiotica kan worden behandeld. Daarnaast onderschatte een meerderheid ook het gevaar van deze ziekte. Zo sterven in ons land jaarlijks 1.000 à 1.500 Belgen aan de griep en haar mogelijke complicaties.
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor