Nieuwsbericht

Getuigschrift voor arbeidsongeschiktheid vermeldt begin- en einddatum

Vanaf 2016 zal er een nieuw getuigschrift voor arbeidsongeschiktheid worden gebruikt. De behandelende arts zal op het getuigschrift niet enkel de begindatum van de arbeidsongeschiktheid noteren, maar ook de einddatum. Zo kan de adviserend geneesheer beter inschatten of een herintegratieplan voor de patiënt nodig is, dit op basis van de diagnose en de verwachte ziekteduur.

Multidisciplinair herintegratieplan

Sinds begin dit jaar staat het ‘multidisciplinair herintegratieplan’ bij arbeidsongeschiktheid in de wet, maar er wordt verwacht dat die maatregel slechts vanaf 2016 van toepassing zal zijn. Dit plan houdt in dat de adviserend geneesheer een herintegratieplan opstelt in multidisciplinair overleg met onder meer de behandelende arts en de bedrijfsarts. Ze zoeken samen uit welk herintegratieproject het beste is voor de patiënt. Het is echter de taak van de adviserend geneesheer om voor de derde maand arbeidsongeschiktheid uit te zoeken of een patiënt nood heeft aan herintegratie. 

Meer informatie op nieuw getuigschrift

Daarom zal er vanaf 2016 een nieuw getuigschrift voor arbeidsongeschiktheid in voege treden, om een eventuele herintegratie duidelijker te maken voor de adviserend geneesheer. De behandelende arts zal niet enkel de begindatum van de arbeidsongeschiktheid invullen, maar ook de einddatum noteren. Hij zal ook de oorzaak van de arbeidsongeschiktheid uitgebreider kunnen toelichten. Zo kan hij bijvoorbeeld rugklachten in verband brengen met de beroepsactiviteit, zodat de adviserend geneesheer weet dat hij best ook de bedrijfsarts contacteert. Op advies van de geraadpleegde artsen kan hij dan met de patiënt afspreken of een herintegratieplan dient overwogen te worden.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Oude modellen doktersbriefjes niet langer geldig vanaf 1 juli 2017

Nieuwsberichten 15 juni 2017

Vanaf 1 juli 2017 mogen zorgverleners zoals artsen, tandartsen, kinesisten of logopedisten geen oude getuigschriften voor verstrekte hulp (doktersbriefjes) meer gebruiken. Vanaf dan zijn enkel nog de nieuwe modellen geldig. Let er dus op dat je zorgverlener je zo’n nieuw getuigschrift bezorgt. Anders loop je het risico om geen terugbetaling te krijgen! De oude modellen – uitgeschreven door je arts vóór 1 juli 2017 – kan je wel nog ná 1 juli aan ons bezorgen. Deze zullen probleemloos terugbetaald worden.

Welke geneesmiddelen zitten in de pijplijn

Nieuwsberichten 22 mei 2017

Welke nieuwe, veelbelovende geneesmiddelen zitten in de pijplijn? En zijn die hun geld wel waard? Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) stelt een speciale eenheid voor die het allemaal nagaat. Dat kan deelnemende landen helpen om de prijs van medicijnen zo laag mogelijk te houden.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor