Nieuwsbericht

Chronisch zieke minderjarigen voor 1 euro naar huisarts en specialist

Chronisch zieke kinderen en jongeren zullen binnenkort een pak goedkoper naar de dokter kunnen. Ze zullen nog maar één euro uit eigen zak moeten betalen voor een raadpleging bij de huisarts of specialist. Die nieuwe maatregel is onlangs goedgekeurd bij het RIZIV.

Met een Globaal Medisch Dossier…

Minderjarigen met het statuut chronische aandoening en een Globaal Medisch Dossier betalen binnenkort nog slechts één euro voor een raadpleging bij de huisarts en de specialist. Chronisch zieken hebben namelijk heel wat kosten. Deze maatregel maakt gezondheidszorg voor hen toegankelijker. De overheid trekt hiervoor 2,4 miljoen euro uit.

Daarnaast moedigt de maatregel ook het gebruik van het Globaal Medisch Dossier (GMD) aan. Zo worden chronisch zieken beter opgevolgd en sluit de medische verzorging van verschillende zorgverleners naadloos op elkaar aan. 

Huisbezoek 30% goedkoper

Naast het lagere remgeld voor chronisch zieke minderjarigen treedt er nog een extra maatregel in werking dit jaar. Alle mensen met het statuut chronische aandoening en een GMD zullen 30% minder remgeld betalen bij een huisbezoek van hun arts.

Momenteel genieten enkel mensen met het chronisch zorgforfait dat voordeel, maar deze maatregel breidt het dus uit naar alle mensen met het statuut chronische aandoening.
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor