Nieuwsbericht

Binnen roken is nooit oké

Veel rokers denken dat het oké is als ze roken onder de dampkap of bij het open raam. Of in een aparte kamer met de deur dicht.
Is het ooit oké om in huis te roken? Ontdek het antwoord op nooitbinnenroken.be. 

Onder de dampkap

Heel wat rokers beseffen inmiddels dat roken in het bijzijn van kinderen geen goed idee is. Heel wat personen die nog binnenshuis roken, gaan daarom proberen om zo weinig mogelijk tabaksrook binnenshuis te verspreiden. Daarom wordt er heel vaak onder de dampkap of bij het open raam gerookt. Of in een andere ruimte, met de deur dicht. Maar binnen roken is nooit oké, en dat zelfs niet met het raam open. 

De verschillende rookdeeltjes die zich in het huis verspreiden zijn giftig. Je ziet ze niet, maar ze zijn er. Zonder dat er iemand iets van merkt. Kinderen ademen deze deeltjes in, en worden er ziek van.

Waarom zijn kinderen extra kwetsbaar?

De longen en het afweersysteem van een kind ontwikkelen zich pas volledig eens ze tiener zijn. Ze hebben kleinere luchtwegen en ademen sneller dan volwassenen, waardoor ze meer giftige stoffen opnemen. Zelfs de kleinste hoeveelheid tabaksrook is erg schadelijk. De cijfers op nooitbinnenroken.be liegen er niet om. Er zitten meer dan 4.000 giftige chemische stoffen in tabaksrook. Minstens 70 van die stoffen kunnen kanker veroorzaken.

Kinderen die blootgesteld worden aan tabaksrook hebben meer kans op astma, longontstekingen, oorontstekingen, bronchitis, hoesten en piepende ademhaling. En ze zijn sneller buiten adem. Baby's hebben meer kans om te sterven aan wiegendood. De boodschap is duidelijk: Rook nooit in huis, nooit in je auto. Doe het voor de kinderen.

Nooitbinnenroken.be

Op nooitbinnenroken.be zie je hoe de giftige rookdeeltjes zich over het hele huis verspreiden. Je krijgt er tips over hoe je je huis rookvrij houdt en waarom je beter nooit in de auto rookt. Met een korte quiz kun je je eigen kennis testen.
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor