Nieuwsbericht

Krijgen onze baby's te veel geneesmiddelen?

Krijgen onze baby's te veel geneesmiddelen?

Nieuwsberichten 23 augustus 2016

Of onze baby’s te veel geneesmiddelen krijgen? De KidOscope, de barometer voor de gezondheid van kinderen, toont alvast aan van wel! 1 op de 2 baby’s krijgt antibiotica en 4 op de 10 baby’s worden behandeld tegen ademhalingsziektes. Zijn die geneesmiddelen altijd aangewezen? De Onafhankelijke Ziekenfondsen namen de kwestie onder de loep. 

Populair

Week van het hart in het teken van therapietrouw

Nieuwsberichten 27 september 2016

Bijna de helft van de rokers blijft roken na een hartinfarct, 15% van de hartpatiënten neemt de voorgeschreven dosis van z’n geneesmiddel niet, …: er is nog werk aan de preventie van hart- en vaatziekten bij de Belgen. Daarom staat de nieuwe Week van het Hart (van 26/09 tot 2/10) helemaal in het teken van therapietrouw. 

Psychotherapie is nu ook wettelijk erkend

Nieuwsberichten 18 september 2016

Sinds 1 september 2016 is psychotherapie wettelijk erkend als een gespecialiseerde behandelvorm. Voorlopig mogen enkel klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen en artsen met een bijkomende opleiding psychotherapie uitoefenen. Die maatregel moet zorgen voor de best mogelijke garanties op een goede zorgkwaliteit en veiligheid voor de patiënt.

Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor