Blog

Reisbijstandverzekering: goed verzekerd op wintersport

Denk jij bij wintersport spontaan aan skiën, sneeuw en glühwein? Of eerder aan valpartijen, ziekenhuizen en een gebroken been? Wie pech heeft op skireis en peperdure rekeningen en onnodig paperassenwerk wil vermijden, kan rekenen op Mediphone Assist, de reisbijstandsverzekering van je ziekenfonds.

Reken op de reisbijstandsverzekering van je ziekenfonds

Elke winter trekken heel wat Belgen de grens over op zoek naar besneeuwde bergtoppen om vanaf te glijden. Een winters avontuur dat al eens durft te eindigen met een bezoekje aan het ziekenhuis. En aangezien kleine breuken tot grote kosten kunnen leiden, vertrouw je beter op Mediphone Assist, de reisbijstandsverzekering van Partena Ziekenfonds. 

De belangrijkste dekkingen van de reisbijstandsverzekering Mediphone Assist:

    • De reisbijstandsverzekering voorziet bijstand in het buitenland: medisch advies, repatriëring naar België, enz. Het geeft je de nodige info: over ziekenhuizen, artsen, tandartsen, apothekers, enz. in het buitenland. Zoek je bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde arts die Nederlands, Frans of Engels spreekt? Onze reisbijstandsverzekering Mediphone Assist weet raad!

Bel binnen de 48 uur

  • Wil je rekenen op bijstand van je reisbijstandsverzekering en van Mediphone Assist? Bel dan binnen de 48 uur na je ziekenhuisopname naar +32 2 778 94 94. 
  • Breng je je facturen pas bij je ziekenfonds binnen als je terug in België bent, dan zal er vanaf nu op de terugbetaling een franchise van 25% toegepast worden. 

De EZVK, je reisgezel naast je reisbijstandsverzekering

Naast de reisbijstandsverzekering Mediphone Assist zorgt ook de Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) voor medische bijstand ter plekke. Vertrek niet op vakantie zonder deze kleine blauwe kaart. Dankzij deze kaart worden je dringende medische verzorging in het buitenland en je geneesmiddelen ten laste genomen. Zo bewijs je in het buitenland dat je in België in orde bent met de wettelijke ziekteverzekering. De dienst Dringende Zorgen Buitenland (DZB) regelt achteraf de terugbetaling van je medische kosten. Je kan deze kaart online aanvragen via onze app of op onze website.

Heb je er al een ziekteverzekering voor jou en je gezin, controleer dan de geldigheid ervan. Heb je er nog geen, vraag ze dan gratis aan bij je ziekenfonds!

Wat te doen bij een ski-ongeval? 

"Bel zo snel mogelijk naar de bijstandscentrale van je ziekenfonds", tipt Christian Horemans, Expert Internationale Zaken bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen. “Het telefoonnummer van de bijstandscentrale kan je terugvinden op de achterkant van je Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK). Het medisch bijstandsteam zal samen met je arts bekijken welke maatregelen moeten genomen worden om een zo goed mogelijke medische aanpak te garanderen.”

Wat als ik gerepatrieerd moet worden? 

Als dat nodig blijkt, dan zorgt je reisbijstandsverzekering Mediphone Assist voor alles. In 2015 verzorgde Mediphone Assist 393 repatriëringen, waarvan 42% met het vliegtuig. Steeds meer repatriëringen gebeuren met een ligtaxi. 

Heel wat skistations bevinden zich ver van de luchthaven en low-costmaatschappijen en kleine luchthavens kunnen niet altijd voldoende medische verzorging garanderen. “De ligtaxi rijdt de patiënt terug naar huis of naar het ziekenhuis, zonder wachttijden of verandering van aansluiting”, voegt Christian Horemans eraan toe. “Een repatriëring met het vliegtuig is nauwelijks sneller!”. 

Wist je dat… 

  • 38 % van de ski-ongevallen zich voordoen tijdens de eerste vakantiedagen? Wanneer je skiet, gebruik je je spieren op een andere manier dan in het dagelijkse leven. Daarom begin je best al twee maanden op voorhand met regelmatige oefeningen vooraleer je de piste verkent. Een gewaarschuwde skiër is er twee waard! 
  • Je beter binnen de pistegrenzen blijft: “Wie zich bovendien buiten de skipiste waagt, zal niet gedekt worden door de meeste verzekeraars. Dan moet hij de kosten voor de redding en de repatriëring en de medische kosten uit eigen zak betalen”, zegt Christian Horemans.

 
Skivakantie

Gerelateerde categorieën

Wat te doen bij buitenland

Dringend een EZVK nodig?

Vraag een voorlopig attest aan

Vertrek je op reis en heb je dringend een Europese Ziekteverzekeringskaart nodig? Weet dan dat je een voorlopig attest kunt aanvragen via het Onlinekantoor. Je ontvangt het attest snel in eBox, je elektronische brievenbus in het Onlinekantoor.

Naar het Onlinekantoor

Dossier vakantie

Gezonde reistips, vakanties en
zomerkampen met ledenkorting,
en alle info over onze reisbijstandsverzekering.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Tropische ziekten

Tropische ziekten

Blog 30 augustus 2016

Vertrek jij binnenkort op reis? Waarschijnlijk neem je dan ook een souvenir mee van de plek waar je bent geweest. Liefst iets leuks zoals schelpen, een armbandje of een T-shirt. Maar wist je dat je ook ongewenste souvenirs mee naar huis kunt nemen zoals tropische ziekten?

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Hoe klant worden? Bereken je bijdrage
Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor