Blog

Wat is ambulante zorg?

Ziekenfondsen gebruiken de term ‘ambulante zorg’ regelmatig. Zo krijg je als lid van Partena Ziekenfonds een onbeperkte terugbetaling van je ambulante medische kosten bij een wintersportongeval en het is mogelijk om een verzekering af te sluiten voor ambulante zorg. Maar wat is ambulante zorg nu juist? Hieronder lees je wat ambulante zorg is; wat het verschil is tussen ambulante zorg en een daghospitalisatie en wanneer je een terugbetaling krijgt voor ambulante kosten. 

De betekenis van ambulante zorg

Met ambulante zorg bedoelen we medische kosten waarvoor geen hospitalisatie nodig is. Denk aan medicatie, de aanschaf van een bril of lenzen of een bezoek aan de kinesist. 

Wat is het verschil tussen daghospitalisatie en ambulante zorg?

Voor kleine ingrepen zoals de behandeling van spataders, het trekken van wijsheidstanden of een kijkoperatie word je vaak een paar uur of een dag in het ziekenhuis opgenomen. Is het niet nodig dat je in het ziekenhuis overnacht? Dan is er sprake van daghospitalisatie
 
Daghospitalisatie is niet hetzelfde als ambulante zorg (die je ook in het ziekenhuis kan krijgen). De kosten van een daghospitalisatie krijg je grotendeels terugbetaald als je een hospitalisatieverzekering hebt. Ambulante kosten die je maakt in het ziekenhuis worden enkel terugbetaald als er een verband is met een recente ziekenhuisopname

Krijg je een terugbetaling voor ambulante kosten?

De kosten voor ambulante zorg worden niet standaard terugbetaald door je ziekenfonds, ook niet als je een hospitalisatieverzekering hebt. De kosten voor ambulante zorg kunnen zo hoog oplopen, zeker voor gezinnen. 
 
Daarom bieden we bij Partena een speciale verzekering voor ambulante zorg voor gezinnen aan. Ook is het mogelijk om je met onze Medicalia verzekering in te dekken tegen medische kosten die niet terugbetaald worden door je ziekteverzekering. Je krijgt dan bijvoorbeeld 75% van de medische kosten van een bezoek aan een diëtist of psycholoog en ook van de betaalde prijs voor corrigerende brilglazen of lenzen. 
 
Hopelijk is het nu duidelijk geworden wat ambulante zorg juist is. Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust
 
 
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor