Blog

Op taalkamp: een balans tussen plezier en leren

Waarom niet eens Frans of Engels praten op kamp? Je leert er zoveel sneller dan op school, en je amuseert je rot. Dankzij de professionele begeleiders zijn taalkampen geschikt voor iedereen, of je nu goed bent in talen of niet. Schrijf je kind in op een taalkamp van onze kamppartner vzw Roeland. Partena Ziekenfonds voorziet een mooie terugbetaling.

Een taalkamp begint vanaf het moment van vertrek

Stapt je kind op een bus om naar de Franse Ardèche te vertrekken voor een taalkamp Frans? Vanaf het moment dat je kind op de bus stapt, wordt er uitsluitend in de doeltaal van het kamp gesproken en dit tot hij of zij terug op de bus naar huis stapt. Het taalkamp is een hele creatieve en ludieke onderdompeling in de taal. Leuke activiteiten worden gecombineerd met workshops. De workshops worden op een speelse manier gegeven zodat er een leuk evenwicht blijft tussen plezier en bijleren.

Een taalkamp Frans was sowieso één van de leukste kampen die ik ooit gedaan heb. Tien dagen niets anders spreken dan Frans, dan begin je zelfs te dromen in het Frans (lacht). Het helpt je enorm vooruit op grammaticaal vlak en je vocabulaire breidt uit. Na zo’n taalkamp ben je mondiger, er is geen drempel meer om de taal te spreken.
Nina, 16 jaar

Roeland Taalvakanties

Tijdens een Roeland taalkamp dompelen de ervaren monitoren de kinderen op een toffe, boeiende en goed omkaderde manier onder in een vreemde taal. Tijdens de sportactiviteiten, de spelmomenten en de workshops leren de jongeren de vreemde taal op een creatieve manier te gebruiken in alledaagse situaties. Ook contact met de lokale bevolking is belangrijk.

Met één monitor per vier deelnemers biedt Roeland vzw een sterke omkadering.

  • Taalkamp Frans

    Wil je kind de Franse taal beter onder de knie krijgen? Ga mee op Roeland Taalkamp Frans, de meest unieke ervaring om je taalvaardigheden te verbeteren. Kinderen van 6 tot 18 jaar kunnen tijdens de zomer, krokus en herfst hier een taalkamp Frans volgen. Tijdens een taalkamp Frans spreken de kinderen en de begeleiders het hele verblijf Frans. Zo krijgen ze een innovatief taalbad. Daarnaast zorgen uitstappen in de regio voor een verrijkende ervaring.
  • Taalkamp Engels

    Ben je eerder op zoek naar een taalkamp Engels voor een van je kinderen? Ontdek het aanbod aan taalkampen Engels van Roeland. Tijdens een taalkamp Engels oefent je kind veel met het spreken van het Engels en beleeft hij/zij tegelijkertijd een leuke vakantie. Twee vliegen in één klap!
  • Taalkamp Nederlands

    Naast taalkampen Frans en taalkampen Engels biedt onze partner Roeland ook taalkampen Nederlands aan voor anderstaligen. Kinderen en jongeren krijgen dan de mogelijkheid om Nederlands te leren tijdens een recreatief taalkamp.

Jouw voordeel als klant van Partena Ziekenfonds

Als je kind op taalkamp gaat met Roeland taalvakanties krijg je als lid van Partena Ziekenfonds tot wel 30 euro korting. De vrienden van je zoon of dochter profiteren mee want ook voor hen is er een korting, zelfs als ze geen lid zijn van Partena Ziekenfonds. Breng de kamporganisator op de hoogte bij de inschrijving.

Bovenop je korting krijg je bij Partena Ziekenfonds een terugbetaling van je inschrijvingsgeld, en een fiscaal voordeel. Ontdek hier je voordeel en hoe je dit moet aanvragen!

 

Taalkamp

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Deze studietips helpen je door de blokperiode heen

Deze studietips helpen je door de blokperiode heen

Blog 14 mei 2018

De examenperiode komt er weer aan en dat kan zorgen voor stress. Niet alleen bij de studenten die binnenkort hun eerste examens hebben, maar ook bij hun ouders. Om jullie door deze spannende tijd heen te helpen hebben we hieronder onze beste studietips gebundeld. Lees hoe je je goed voorbereid, hoe je best omgaat met examenstress en wat je kan doen tegen faalangst.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

MijnPartena