Blog

Start met wandelen

Als je wilt sporten of gewoon meer wilt bewegen, dan is het aanbod heel groot. Kies voor een beweegvorm of sport die je graag doet en waarbij je ook kunt genieten, zoals wandelen.

Niet iedereen is even sportief, maar wandelen kunnen we allemaal.  Wandelen is de minst belastende van alle duursporten. Wandelen kan altijd en overal. Stel een doel op voor jezelf en haal je stapschoenen uit de kast. Kom jij aan 10.000 stappen per dag? En heb je Nordic Walking al eens overwogen?

10.000 stappen: elke stap telt

Stappen, stappen, stappen. Maar liefst 10.000 stappen per dag. Dat is het aantal waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het je gezondheid fundamenteel verbetert. Daarnaast heeft wandelen nog veel andere voordelen: het is ontstressend, het houdt je brein jong, het versoepelt je gewrichten, en daarbovenop blijft je figuur strak. 

Hoe kom je aan 10.000 stappen per dag? Enkele gouden tips:

  • Neem de trap in plaats van de lift. 
  • Doe je boodschappen te voet. 
  • Zet de televisie uit en ga op stap met je partner.
  • Laat je op sleeptouw nemen door je hond.

Fiets je liever? Dan kun je gebruikmaken van dit rekensommetje: 10 minuten fietsen = 1.500 stappen. Gebruik een goede stappenteller om het aantal stappen bij te houden. Want 10.000 stappen is meer dan je denkt. 

Beweeg jij voldoende? Ontdek alles over gezonder leven dankzij gezonde voeding en eten in onze gids.

TIP ! Weet dat Partena je hierbij ondersteunt en je kan rekenen op een aantal terugbetalingen.

 
Wandelen

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Start met zwemmen

Start met zwemmen

Blog 29 oktober 2015

Als je wilt sporten of gewoon meer wilt bewegen, dan is het aanbod heel groot. Kies voor een beweegvorm of sport die je graag doet en waarbij je ook kunt genieten, zoals zwemmen.

Start met fietsen

Start met fietsen

Blog 12 september 2015

Als je wilt sporten of gewoon meer wilt bewegen, dan is het aanbod heel groot. Kies voor een beweegvorm of sport die je graag doet en waarbij je ook kunt genieten, zoals fietsen.

Start met fitness

Start met fitness

Blog 29 september 2015

Als je wilt sporten of gewoon meer wilt bewegen, dan is het aanbod heel groot. Kies voor een beweegvorm of sport die je graag doet en waarvan je zelf ook kunt genieten, zoals fitness.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor