Blog

Terugbetaling voor tandprothese of tandimplantaten

Valse tanden of kunstgebit nodig? Tandprotheses of tandimplantaten zijn een goede oplossing. Wat met terugbetaling en vergoeding, of is er een tussenkomst van de verzekering voor je implantaat of vals gebit? 

Kunstgebit of valse tanden nodig?

De laatste jaren hebben tandprotheses een ongelofelijke evolutie gemaakt. Je kan haast het verschil niet meer zien tussen een tandprothese en een natuurlijke tand. Indien je tanden verloren bent, kunnen tandprotheses, of een vals gebit weer voor een stralende glimlach zorgen. 

Laat je tanden verder goed verzorgen. Een gezond gebit is heel belangrijk. Plan dus jaarlijks een tandartsbezoek en laat naar je tanden kijken. Als je elk jaar naar de tandarts gaat, zul je ook geen bijkomende kosten moeten betalen het jaar volgend op je vorige bezoek. 

Wat is een tandprothese of tandimplantaat?

Tandimplantaten of tandprotheses zijn een soort van kunstwortels, gemaakt uit titanium. Ze worden chirurgisch in de kaak geplaatst. Na vier tot zes maanden is het tandimplantaat volledig in het bot gegroeid. Vanaf dat moment kan het dienen als steun voor een prothese: een kroon, een brug of een uitneembare prothese. Elke tand van het gebit kan vervangen worden door een tandimplantaat.

Door wie wordt de tandprothese geplaatst?

Tandimplantaten of tandprotheses worden vrijwel altijd door een specialist geplaatst. Dit kan een parodontoloog zijn, een stomatoloog of een tandarts die hiervoor opgeleid is. 

Soorten tandimplantaten en tandprotheses

  • Plaatsing van één implantaat
Indien je slechts één tand verloren bent, volstaat uiteraard één implantaat. Na vier tot zes maanden kan de kroon op het tandimplantaat geplaatst worden en is je glimlach weer zo goed als nieuw.

  • Plaatsing van meerdere implantaten
Ben je meerdere tanden kwijt, dan kun je opteren voor een brug. De tandimplantaten kunnen dan fungeren als steun voor deze uitneembare prothese. Ze geven meer houvast aan de brug waardoor deze dus minder snel loskomt of zelfs volledig vastgezet kan worden. 

  • Volledige vervanging van het gebit
Er worden verschillende tandimplantaten of kunstwortels in het kaakbot geschroefd. Je kan dan opteren voor een kunstgebit met een drukknopsysteem, een volledige brug van kunsthars vastgeschroefd op de implantaten of een porseleinen brug.

Onderhoud van je tandprothese

Hoe onderhoud je nu precies die nieuwe tandprothese? Een goede mondhygiëne is uiteraard heel belangrijk. Zonder een goede mondhygiëne zal je minder lang plezier hebben van je tandimplantaten. Dit advies kunnen we jou alvast meegeven: 

Reinig goed tussen de tanden en tussen de tandimplantaten. Dit kan met een tandenstoker maar ook met interdentale borsteltjes. Indien de ruimte te klein is voor een tandenstoker of interdentale borstels, kan je opteren voor floss.

Poets ze goed! Uiteraard twee keer per dag, liefst met een elektrische tandenborstel.

Ga regelmatig naar je tandarts voor een controle. Hoe vaak dat moet gebeuren, spreek je best af met hem/haar. 

Terugbetaling kunstgebit, of tandprotheses en implantaten

Verzeker je glimlach bij Partena Ziekenfonds. Reken op een tussenkomst van onze tandverzekering, Dentalia Plus. In onze gids over onze tandverzekering ontdek je hoe je tot 80% van de kostprijs van je tandprothese of tandimplantaat terugkrijgen.

tandimplantaat of tandprothese

Gerelateerde categorieën

Pourquoi Dentalia Plus

Waarom Dentalia Plus?

Video

Geniet met Dentalia Plus van terugbetalingen tot 1.250 euro per persoon per jaar! Onze medewerker vertelt je meer.

tandverzekering dentalia plus

Tandverzekering
Dentalia Plus

Bij veel tandzorgen komt de wettelijke ziekteverzekering niet, of maar gedeeltelijk, tussen. De tandverzekering Dentalia Plus biedt terugbetalingen voor een beugel, tandprothese, tandimplantaat, stifttand of kroon. 

Ontdek deze verzekering

Vanaf  €3,03 / maand

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Hoeveel kost een beugel of blokjes voor je tanden?

Hoeveel kost een beugel of blokjes voor je tanden?

Blog 13 januari 2016

Een bezoek aan de orthodontist gaat gepaard met een heleboel vragen. Wat is de prijs van een beugel of blokjes voor je tanden? Waarom heb je die nodig? Dankzij deze handige vragenlijst weet jij precies wat je moet vragen bij de tandarts. Download ook onze infogids Orthodontie!

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk
ziekenfonds dat bereikbaar is, waar en wanneer het jóu past!


Hoe klant worden Bereken je bijdrage
Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor