Blog

Op zoek naar een tof zomerkamp voor jouw kind?

Jeugdbeweging of een zomerkamp: Partena Ziekenfonds zorgt dat het financieel haalbaar is. Kies het juiste kamp voor jouw kind en vraag terugbetaling van je inschrijvingsgeld.

Welk zomerkamp heeft jouw voorkeur? 

  • Een kamp met een educatieve meerwaarde? Kies dan voor Idee Kids, de grootste organisator van externaat vakantiekampen in Vlaanderen. Bij hen staat een uitgebreid aanbod van sport-, knutsel- en spelplezier op het programma. Als lid van Partena Ziekenfonds geniet je hier 10 euro korting per kamp
  • Sportieve grenzen verleggen? Elephant Camps zijn activiteitenkampen voor jongeren van 7 tot 17 jaar. Als lid van Partena Ziekenfonds geniet je hier 10% korting
  • Op zoek naar een educatieve én sociaal stimulerende vakantie voor je kind? Dan beantwoordt Top Vakantie aan jouw verwachtingen. Hier primeert het educatieve aspect waarbij ook erg veel aandacht wordt besteed aan sociale ontplooiing. Deze kampen worden georganiseerd voor kinderen van 3 tot 18 jaar in binnen- en buitenland. Als lid van Partena Ziekenfonds krijg je één keer korting. Zo wordt 30% korting voorzien voor reizen in het binnenland en 20% voor reizen naar het buitenland. Voor vriendjes van je kind geldt een korting van 10% voor reizen in het buitenland. Tijdens de kampen primeert het educatieve aspect. De verblijven, stages en reizen worden uitgewerkt en geanimeerd door pedagogische geschoolde monitoren. Top Vakantie vzw hecht veel belang aan de sociale ontplooiing.
  • Op zoek naar een unieke en creatieve uitdaging? Kies dan voor de kinder- en jongerenvakanties van Koning Kevin voor 5- tot 26-jarigen. Deze kampen gaan zowel in binnen- als buitenland door én dat op unieke locaties. Koning Kevin stimuleert speelsheid, verantwoordelijkheid en gedrevenheid en dit in functie van een maatschappijgerichte persoonsontwikkeling. Als lid van Partena Ziekenfonds heb je recht op 15% korting op de minimumprijs. Deze prijs bevat de vaste kosten van het kamp, denk maar aan verblijfplaats en maaltijden. 
  • Op kamp in een gezellige familiale sfeer? Dan moet je bij Chat Botté in de badstad De Haan zijn. Hier staat kinderen van 3 tot 17 jaar een onvergetelijk verblijf te wachten. Als lid van Partena Ziekenfonds geniet je hier 10% korting
  • Frans, Engels of Nederlands verbeteren? Dan zijn de leerrijke en leuke taalvakanties van Roeland vzw een must. Zij organiseren kampen in Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk en Groot-Brittannië voor kinderen en jongeren tussen 7 en 19 jaar. De aanpak van Roeland is gericht op het aanleren van een vreemde taal op een creatieve manier. Afhankelijk van de duur van je verblijf geeft Partena Ziekenfonds tot 30 euro korting: 10 euro op kampen zonder overnachting, 20 euro voor kampen met overnachtingen van 1 week en 30 euro voor kampen met overnachtingen van 2 weken. 
  • Avontuur gecombineerd met een stevige dosis taal? Bekijk dan zeker het aanbod taal-, sport- en jeugdvakanties van Outside Jongerenvakanties. Deze kampen worden georganiseerd voor jongeren van 3 tot 19 jaar en dat zowel in binnen- als buitenland. Afhankelijk van waar het kamp doorgaat krijg je 3% korting op binnenlandse kampen en 8% korting op een buitenlands verblijf. 
Bekijk het volledige aanbod voor kampen met Partena-korting

Welke zijn de voorwaarden?

Hoewel elk kamp andere voordelen biedt, zijn er ook enkele gemeenschappelijke voordelen. Wanneer je kind een vriend of vriendinnetje mee wil nemen op kamp, genieten zij van een vriendschapskorting, ongeacht of ze nu lid zijn van Partena Ziekenfonds of niet. Onderstaande afbeelding geeft je een duidelijk overzicht hoeveel een kamp na tussenkomst van Partena Ziekenfonds nu precies voor jou kost. 

Kampen

Wanneer het gaat om gezondheidskampen zoals kampen voor kinderen met obesitas of suikerziekte, ligt dat maximum bedrag op 75 euro. Bij kampen voor mindervalide jongeren is de tussenkomst beperkt tot 250 euro, wel op voorwaarde dat de deelnemer een verhoogde kinderbijslag geniet. 

Kortom, voor elk kind is er wel een zomerkamp dat voldoet aan zijn of haar interesses en behoeften. Wil je meer weten over een bepaald kamp? Of heb je nog bijkomende vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. 

Bekijk hoe je de tegemoetkoming voor kampen of kinderactiviteiten aanvraagt 


TIP ! Weet dat Partena je ondersteunt om jezelf en je kinderen voldoende te laten bewegen en je kan rekenen op een aantal terugbetalingen.

Beweeg jij voldoende? Download onze sportgids.
Zomerkampen

Dossier vakantie

Gezonde reistips, vakanties en
zomerkampen met ledenkorting,
en alle info over onze reisbijstandsverzekering.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Voordelen voor peuter tot tiener

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor