Blog

Op zoek naar een tof zomerkamp voor jouw kind?

Jongerenvakantie, speelpleinwerking of een zomerkamp: Partena Ziekenfonds zorgt dat het financieel haalbaar is. Kies het juiste kamp voor jouw kind en vraag terugbetaling van je inschrijvingsgeld.

Voordelig op kamp dankzij Partena Ziekenfonds

Partena Ziekenfonds wil kinderen graag stimuleren in hun ontwikkeling. Daarom ondersteunen we zomerkampen voor kinderen en jongeren. Boek je een zomerkamp, dan is dit je voordeel:

Voordelen voor zomerkampen op een rijtje

 • Korting bij onze partners: ontdek het aanbod en kies het kamp dat bij jouw kind past.
 • Terugbetaling kampen en meerdaagse activiteiten: Vanaf 1/1/2017 wordt dat max. 100 euro: 5 euro per kampdag met max. 20 dagen per jaar.
 • Fiscaal voordeel: Zomerkampen voor je kind tot en met 11 jaar, zijn fiscaal aftrekbaar tot 11,20 euro per dag. Je krijgt daarvoor een fiscaal attest van de organisator.

Onderstaande afbeelding geeft je een duidelijk overzicht hoeveel een kamp na tussenkomst van Partena Ziekenfonds nu precies voor jou kost:

partena ziekenfonds zomerkampen

Specifieke kortingen

 • Vanaf 1/1/2017 geniet je ook 50 euro voor speelpleinwerking: 2,5 euro per dag met max. 20 dagen per jaar.
 • 75 euro voor gezondheidskampen met medische criteria, bv. kampen voor kinderen met obesitas, suikerziekte, ... 
 • 250 euro bij deelname aan een vakantiekamp voor mindervalide jongeren, op voorwaarde dat de deelnemer verhoogde kinderbijslag geniet.

Kortom, voor elk kind is er wel een zomerkamp dat voldoet aan zijn of haar interesses en behoeften. Bekijk het volledige aanbod voor kampen met Partena-korting

Wil je meer weten over een bepaald kamp? Of heb je nog bijkomende vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren

Welk zomerkamp heeft jouw voorkeur? 

 • Een kamp met een educatieve meerwaarde? Kies dan voor Idee Kids, de grootste organisator van externaat vakantiekampen in Vlaanderen. Bij hen staat een uitgebreid aanbod van sport-, knutsel- en spelplezier op het programma. 
 • Sportieve grenzen verleggen? Elephant Camps zijn activiteitenkampen voor jongeren van 7 tot 17 jaar.
 • Op zoek naar een educatieve én sociaal stimulerende vakantie voor je kind? Dan beantwoordt Top Vakantie aan jouw verwachtingen. Hier primeert het educatieve aspect waarbij ook erg veel aandacht wordt besteed aan sociale ontplooiing. Deze kampen worden georganiseerd voor kinderen van 3 tot 18 jaar in binnen- en buitenland. 
 • Op zoek naar een unieke en creatieve uitdaging? Kies dan voor de kinder- en jongerenvakanties van Koning Kevin voor 5- tot 26-jarigen. Deze kampen gaan zowel in binnen- als buitenland door én dat op unieke locaties. Koning Kevin stimuleert speelsheid, verantwoordelijkheid en gedrevenheid en dit in functie van een maatschappijgerichte persoonsontwikkeling. 
 • Op kamp in een gezellige familiale sfeer? Dan moet je bij Chat Botté in de badstad De Haan zijn. Hier staat kinderen van 3 tot 17 jaar een onvergetelijk verblijf te wachten. 
 • Frans, Engels of Nederlands verbeteren? Dan zijn de leerrijke en leuke taalvakanties van Roeland vzw een must. Zij organiseren kampen in Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk en Groot-Brittannië voor kinderen en jongeren tussen 7 en 19 jaar. De aanpak van Roeland is gericht op het aanleren van een vreemde taal op een creatieve manier.
 • Avontuur gecombineerd met een stevige dosis taal? Bekijk dan zeker het aanbod taal-, sport- en jeugdvakanties van Outside Jongerenvakanties. Deze kampen worden georganiseerd voor jongeren van 3 tot 19 jaar en dat zowel in binnen- als buitenland. 

TIP ! Weet dat Partena je ondersteunt om jezelf en je kinderen voldoende te laten bewegen en je kan rekenen op een aantal terugbetalingen.

Beweeg jij voldoende? Download onze sportgids.
Zomerkampen

Dossier vakantie

Gezonde reistips, vakanties en
zomerkampen met ledenkorting,
en alle info over onze reisbijstandsverzekering.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor