Blog

Lekker veggie

Vegetarisme een trend? Helemaal niet! Het is van alle tijden. Kijk maar naar Paul McCartney, Charles Darwin, Bob Dylan en Albert Einstein, zij kozen allemaal voor een vegetarisch leven. In wat volgt lees je meer over vegetarisch zijn of worden.

Donderdag veggiedag

Eén keer per week een vleesloze dag inlassen is gezond en zeker haalbaar. Zo verminder je de inname van dierlijke vetten en cholesterol. Bovendien barsten groenten en fruit van de vitamines, mineralen en vezels. Deze semi-vegetarische levensstijl wordt ook wel flexitarisme genoemd.

Leven als flexitariër

Als flexitariër draag je zorg voor je gezondheid: 

  • Minder vetinname 
  • Meer vezels
  • Meer antioxidanten 
  • Meer groenten en fruit

Bovendien draag je als flexitariër mee zorg voor het milieu. Veeteelt is namelijk verantwoordelijk voor heel wat negatieve gevolgen voor het milieu. Denk hierbij aan broeikasuitstoot, ontbossing, watervervuiling, verlies aan biodiversiteit, …  

Vleesvervangers

Geen vlees of vis eten betekent extra veel groenten en fruit, maar daar stopt het niet. Er zijn verschillende vleesvervangers op de markt, maar ze bevatten niet allemaal de onmisbare voedingsstoffen uit vlees en vis. In geschikte vleesvervangers zitten voldoende eiwitten, ijzer en vitamines B1 en B12. Tot die groep behoren:
  • Eieren
  • Soja(bonen)
  • Tofu
  • Tempeh
  • Seitan
  • Peulvruchten
  • Noten en zaden

Tekorten?

Een evenwichtige vegetarische maaltijd bevat alle noodzakelijke voedingselementen, dus ook eiwitten, ijzer, calcium, zink en vitamines. Het belangrijkste is dat je gevarieerd eet. Wie veel afwisseling op zijn bord brengt, krijgt sowieso voldoende vitamines en mineralen binnen. Varieer niet enkel in groenten en fruit, maar ook in vleesvervangers.

Hoe kies jij jouw ziekenfonds?

 
Veggie

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Biovoeding

Biovoeding

Blog 20 november 2015

Biovoeding is afkomstig van de biologische landbouw. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden, antibiotica, … Het uitgangspunt hiervan is om op een natuurlijke wijze kwaliteitsvoeding aan te bieden met respect voor mens, dier, plant en milieu.

Gezond aan tafel... Een evenwichtig menu

Gezond aan tafel... Een evenwichtig menu

Blog 27 november 2015

Iedere dag een evenwichtige maaltijd klaarmaken, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Weet jij wat voedzaam is, en hoe je dagdagelijks voor een gezonde verhouding zorgt in je maaltijd? Een aantal tips per maaltijd helpen je op weg.

Eten volgens de seizoenen

Eten volgens de seizoenen

Blog 9 oktober 2015

Er zijn heel wat voordelen om te kiezen voor verse seizoensgroenten van eigen bodem. Ook de variatie van het aanbod is enorm: lekkere asperges in de lente, kolen en witloof in de winter, er is voor elk wat wils. Kortom, seizoensgroenten en -fruit zijn altijd een goed idee!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor