Kersverse ouder - deel 2

Kersverse ouder - deel 2

Wat als je kindje ziek is, waar vind je hulp als de borstvoeding niet lukt, hoe zoek je kinderopvang, waar vind je degelijke spullen en goed advies? Ontdek ons handige lijstje met wie je wanneer kan verder helpen.

Je kinderarts of huisarts

Vertoont je baby symptomen die verontrustend zijn, neem dan contact op met je huisarts of kinderarts. 

Voorbeelden van verontrustende symptomen zijn: langdurig droge pampers, koorts vanaf 38° voor baby's tot 3 maanden, (aanhoudende) koorts vanaf 39° voor baby's ouder dan 3 maand, moeilijke ademhaling, weinig of niet eten of drinken, sufheid, geen kleur in het gezichtje, meer huilen dan normaal, stuipen, aanhoudende diarree, blauw-rode huidvlekjes, … 

Kun je je arts niet bereiken en vertoont je kindje zorgwekkende symptomen, begeef je dan naar de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

De kinderopvang

Onthaalmoeders en -vaders en kinderverzorg(st)ers hebben een professioneel diploma en vaak veel ervaring. Wees dus niet bang om een vraag te stellen aan de onthaalmoeder of kinderverzorg(st)er van je baby. Hun eerste bezorgdheid is de zorg voor jouw kindje.

Borstvoedingsadvies

De Vereniging Begeleiding en Bevordering van Borstvoeding (VBBB) beantwoordt jouw persoonlijke vragen over borstvoeding een geeft informatieve bijeenkomsten. Waarom borstvoeding geven? Hoe borstvoeding geven? Welke vitaminen heeft mijn kindje extra nodig bij borstvoeding? 

Gezin en Handicap

Ben je ouder van een kind met een handicap, of vermoed je dat er iets misloopt in de ontwikkeling van je kind? Gezin en Handicap wil een aanspreekpunt zijn voor al wie te maken krijgt met een handicap. Met jouw ervaringen en vragen kun je bij Gezin en Handicap terecht. 

Gezin en Handicap geeft informatiemomenten, beschikt over een documentatiecentrum en geeft publicaties uit over concrete thema's. 

De apotheek

Je apotheker staat voor je klaar voor advies rond inname van medicatie, verzorgingsproducten, middeltjes bij kleine kwaaltjes, rode billetjes, ... Als je twijfelt over iets van medicatie of verzorgingsproducten die verkrijgbaar zijn bij de apotheek, vraag het dan gerust even na aan je apotheker. 

Dringend medicatie nodig, vergeten een reservedoos melk in te slaan of is je vaste apotheek al gesloten? Zoek een apotheek van wacht in jouw buurt. 

Het noodoproepnummer voor een apotheek van wacht is 24/24 beschikbaar op het nummer
0900 10 500 (0,50 euro/min).

De Partena Gezondheidshop

Pampertjes, natuurlijke verzorgingsproducten, een aërosol, draagdoeken, papflessen, een sterilisator, een babyweegschaal, vochtige doekjes, neuspeertjes en oorreinigers, kinderstoeltjes, potjes, matrassen, lakentjes, ... Je kunt het allemaal online aankopen in onze Gezondheidschop. Laat het leveren of haal het op in het dichtsbijzijnde kantoor, lekker gemakkelijk. 

Thuisopvang ziek kind

Is je kindje ziek en mag het niet naar de opvang? Dan kun je op weekdagen beroep doen op de dienst Thuisoppas ziek kind. Samen met Partena zoek je een oplossing voor je kindje. 

Ontdek meer over Partena thuisoppas voor je ziek kindje en hoe je dit aanvraagt.

Antigifcentrum

Heeft je kindje je potje vitaminen ingeslikt? Of andere medicatie? Van giftige planten gegeten? Van een of ander huishoudproduct of chemisch product gedronken? Een sigaret, nicotine of tabaksresten opgegeten? Chloordampen ingeademd? Een CO-vergiftiging opgelopen? Of is de vergiftiging op een andere manier gebeurd? 

Neem dan contact op met het antigifcentrum op het nummer 070 245 245. Een arts beantwoordt uw oproep, elke dag, 24/24. 

 
Geboorte

Gerelateerde categorieën

Dossier zwangerschap en geboorte

Info over zwangerschap, bevalling, en het leven met een nieuwe baby. Reken ook op Partena voor kraamzorg, kinderopvang, zwangerschapsverlof en babyvoordelen.

Ontvang de nieuwsbrief aanstaande ouders

Schrijf je in en ontvang interessante mails boordevol informatie om van jouw zwangerschap en de eerste levensjaren van je kind een onvergetelijke tijd te maken.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Kersverse ouder - deel 1

Kersverse ouder - deel 1

Blog 2 november 2015

Kersverse mama en/of papa, jullie staan er niet alleen voor. Is het je eerste kindje, dan is alles nieuw. Op wie kun je rekenen tijdens die eerste dagen met je nieuwe baby thuis? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Baby op ontdekking

Baby op ontdekking

Blog 26 oktober 2015

Kijk mama, papa, ik kan zitten. En nu kan ik al kruipen. Ik kan stappen. Een hele nieuwe wereld gaat telkens open voor je baby. Hij kan zijn omgeving ontdekken vanuit verschillende hoogtes. En bij ontdekken hoort ook experimenteren.

Meer over zwangerschap, geboorte en baby

partena babyvoordelen
 
zwangerschapsverlof
 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor