Activiteit

Workshops Zorgen voor een ernstig ziek of gehandicapt kind tot 14 jaar (Sint-Truiden)

Voor ouders van een ernstig ziek of gehandicapt kind, kortom een zorgenkind, gaat zorg opnemen veel verder dan het verlenen van lichamelijke zorg en van het opvoeden van hun kind. Ze moeten bijvoorbeeld ook plannen en organiseren, informatie verzamelen, persoonlijke prioriteiten stellen en efficiënt met hun tijd kunnen omgaan.

De toepassing van bepaalde managementprincipes uit het bedrijfsleven is hierbij nuttig. Vraag dat maar aan wie in zo’n situatie verkeert of aan wie anderen kent die daarmee geconfronteerd worden. Maar die management- en communicatieprincipes zijn niet altijd onmiddellijk toepasbaar in de zorg. Zij moeten immers vertaald worden naar de gezinssituatie. Met het Magenta-project is dat gebeurd.

Tijdens deze interactieve workshops wordt samen met ouders van een zorgenkind gewerkt rond minstens vaardigheden zoals timemanagement (in balans blijven bij zorg, werk en leven), communicatie en overleg (samenwerken met aanbieders van zorg en diensten) en organisatie en aansturen (teamwerk met alle betrokkenen) Ook bijvoorbeeld dossierbeheer, geldzaken en crisismanagement komen aan bod.

De nadruk ligt op de praktijk. Tijdens de workshops krijg je voldoende tijd om de vertaalslag te maken naar je eigen gezinssituatie. Je ontvangt er heel wat praktische tips. Je kunt ook je ervaringen uitwisselen.

De workshops zijn bestemd voor ouders van kinderen met een ernstige ziekte, handicap, beperking of stoornis tot 14 jaar. Het aantal deelnemers is beperkt.

Voor ouders van oudere kinderen en voor professionelen zijn er andere infomomenten. Raadpleeg de website van het Magenta-project.

Data en uren van de workshops:

  • woensdag 19 oktober 2016
  • woensdag 9 en 30 november 2016
  • woensdag 14 december 2016
telkens van 19u30 tot 22u


Wanneer

Woensdag 19 oktober 2016 van 19u30 tot 22u (start van de reeks van 3 infoavonden)


Waar

De Bloesem, Halmaalweg 31, 3800 Sint-Truiden


Prijs

32 euro / persoon ( 48 euro / koppel)


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van het Magenta-project.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor