Activiteit

Workshop Een voedselallergie, wat nu? (Bilzen)

Contact met bepaalde voedingsstoffen, allergenen kan ernstige lichamelijke klachten uitlokken.

In sommige gevallen wijst nader onderzoek uit dat het om een voedselallergie gaat. Helaas, is er geen behandeling waardoor je daarvan kunt genezen.
Soms zijn de klachten tijdelijk. Zo kunnen kinderen over bijvoorbeeld een koemelkallergie heen groeien. Bepaalde klachten kun je ook behandelen. 

Met het schrappen van betrokken allergeen uit je voeding vermijd je de klachten. In elk geval, moet je er maar mee zien te leven. Dat is niet steeds gemakkelijk.

Zo mag je bijvoorbeeld een voedingsmiddel niet zomaar schrappen, zeker als dat een basisproduct is. Dit kan immers leiden tot een ernstig voedingstekort, vooral bij kinderen. Ook het lezen van het voedingsetiket en het vragen naar de allergenen die in het gerecht voorkomen vormen een permanente uitdaging.

Tijdens deze interactieve, praktische workshop verneem je meer over voedselallergie. Enkele proevertjes laten je ook ontdekken dat je, ondanks een voedselallergie, gastronomisch kan genieten.


Wanneer

Vrijdag 18 maart 2016 van 19u30 tot 22u30


Waar

CC De Kimpel Bilzen, Eikenlaan 25, 3740 Bilzen


Prijs

14 euro / persoon


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via Vormingplus Limburg.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

De week van de valpreventie 2018

De week van de valpreventie 2018

Blog 23 april 2018

Van 23 t.e.m. 29 april gaat opnieuw de Week van de Valpreventie door. Ook bij deze zevende editie staat alles in het teken van het thema ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’ De focus ligt op mensen die al een dagje ouder zijn, om hen te motiveren actief bezig te blijven en dit op een veilige manier. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor