Activiteit

Workshop Een voedselallergie, wat nu? (Bilzen)

Contact met bepaalde voedingsstoffen, allergenen kan ernstige lichamelijke klachten uitlokken.

In sommige gevallen wijst nader onderzoek uit dat het om een voedselallergie gaat. Helaas, is er geen behandeling waardoor je daarvan kunt genezen.
Soms zijn de klachten tijdelijk. Zo kunnen kinderen over bijvoorbeeld een koemelkallergie heen groeien. Bepaalde klachten kun je ook behandelen. 

Met het schrappen van betrokken allergeen uit je voeding vermijd je de klachten. In elk geval, moet je er maar mee zien te leven. Dat is niet steeds gemakkelijk.

Zo mag je bijvoorbeeld een voedingsmiddel niet zomaar schrappen, zeker als dat een basisproduct is. Dit kan immers leiden tot een ernstig voedingstekort, vooral bij kinderen. Ook het lezen van het voedingsetiket en het vragen naar de allergenen die in het gerecht voorkomen vormen een permanente uitdaging.

Tijdens deze interactieve, praktische workshop verneem je meer over voedselallergie. Enkele proevertjes laten je ook ontdekken dat je, ondanks een voedselallergie, gastronomisch kan genieten.


Wanneer

Vrijdag 18 maart 2016 van 19u30 tot 22u30


Waar

CC De Kimpel Bilzen, Eikenlaan 25, 3740 Bilzen


Prijs

14 euro / persoon


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via Vormingplus Limburg.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor