Activiteit

Winkeloefening Gezonde voeding en diabetes (Huizingen)

Om te leven hebben we onder meer voedsel nodig. Zowel de aard als de hoeveelheid voedsel en drank die we nuttigen hebben een impact op onze suikerwaarden en ons metabolisme. Diabetespatiënten houden daar best rekening mee.

In de praktijk komt dat neer op het lezen en analyseren van voedingsetiketten, op het tellen van koolhydraten en het rekening houden met de glykemische index van deze voedingsstoffen. Dat is ingewikkeld en behoorlijk lastig om dagelijks toe te passen als je dat nooit goed werd uitgelegd. Gelukkig kan dat eenvoudig. En je wordt vrij snel een specialist want oefening baart kunst.

Daarom organiseert de Diabeteswerkgroep van Halle voor diabetespatiënten en hun naasten winkeloefeningen. Deze winkeloefeningen gaan door in een grootwarenhuis in de buurt. Een diëtiste begeleidt ze. Je kunt dan de theorie onmiddellijk in praktijk brengen. Je krijgt ook heel wat praktische tips.

Wanneer

Donderdag 14 juni 2018 van 18u tot 20u


Waar

OKAY, Guido Gezellestraat 65, 1654 Beersel


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via zorgtrajecten@artsenkring.be of T. 0474 20 58 40. Vermeld de datum van de winkeloefening.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor