Activiteit

Infovoormiddag Prostaatkanker en hormoontherapie (Antwerpen)

Prostaatkanker is in België de meest voorkomende kanker bij mannen. We weten al meer dan 60 jaar dat het hormoon testosteron een belangrijke rol speelt bij prostaatkanker. Hormoontherapie maakt van deze kennis gebruik.

Dat gebeurt door ofwel de aanmaak van dat hormoon te beperken ofwel hun werking te blokkeren. Helaas gaat dit gepaard met heel wat bijwerkingen, afhankelijk van het gebruikte geneesmiddel. Hoge bloeddruk, gewichtstoename, vermoeidheid en botafbraak (osteoporose) zijn daar enkele voorbeelden van. Dit tast je algemene conditie en levenskwaliteit aan.

Je weet ook dat deze behandeling je niet kan genezen en dat ze na een tijdje niet meer werkt. Je prostaatkanker is dan hormoonresistent. Heb je veel last van de bijwerkingen dan kun je altijd vragen om de behandeling te stoppen. Dat kan tijdelijk of definitief. Maar wat is dan je alternatief? Met welk resultaat?
Zo’n drastische beslissing is niet altijd nodig. Je kunt bepaalde bijwerkingen behandelen, medisch en niet-medisch. 

Tijdens deze infovoormiddag komt de niet-medische behandeling aan bod. Met gezonde voeding en vooral een actieve leefstijl kun je al veel bereiken. En je versterkt hiermee ook je mentale weerbaarheid. Van diverse specialisten krijg je actuele en duidelijk informatie en heel wat praktische tips. Je kunt ook kennis maken met de niet-medische aanpak van het UZA.


Wanneer

Maandag 26 september 2016 van 9u45 tot 11u30


Waar

UZA, VIP-restaurant, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem (Parking via Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem)


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van UZA of T. 03 821 33 71. Schrijf je zo snel mogelijk in, ten laatste 1 week vóór aanvang.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor