Activiteit

Infonamiddag Wat is Pijn? (Dendermonde)

Als je pijn hebt dan ga je meestal naar je huisarts. Die weet meestal wel raad. Afhankelijk van het soort pijn en de ernst, schrijft hij je een behandeling voor. Soms stuurt hij je door voor verder onderzoek of zelfs naar de dienst Spoedgevallen van een ziekenhuis. Maar soms vinden dokters geen medische verklaring van je pijn.

Vaak verdwijnt je pijn na enige tijd. Maar soms houdt die aan of keert hij enige tijd terug? Als er geen objectieve, fysieke oorzaak kan gevonden worden, gaat het dan om een psychisch probleem? Is het een late bijwerking of gevolg van een eerdere behandeling? Kunnen dergelijke soorten pijn behandeld worden? Hoe? En bij wie kun je daarvoor terecht? 

Niet iedereen reageert bij pijn op dezelfde manier. De grens vanaf wanneer men pijn als ondraaglijk of alarmsignaal ervaart, verschilt eveneens naargelang de plaats waar de pijn zich situeert. Ook de persoonlijkheid en de context van de patiënt spelen hierbij een grote rol. En die zijn niet bij iedereen gelijk.

Tijdens deze infonamiddag verneem je meer over de soorten pijn en de behandelingsopties. Ook de gevolgen op korte en lange termijn van chronische pijn komen aan bod. Je krijgt heel wat praktische en nuttige tips.

Een initiatief van het PijnCentrum van AZ Sint-Blasius. Doelgroep: mensen met langdurige pijn en hun naasten.

Wanneer

Maandag 7 november 2016 van 13u45 tot 15u40


Waar

AZ Sint-Blasius (wachtzaal patiëntenbegeleiding), Kroonveldlaan 50, 9200 Dendermonde


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan bij de pijnverpleegkundige op T. 052 25 24 85 of bij de sociaal verpleegkundige op T. 052 25 20 69. Vermeld de datum van de infosessie.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor