Activiteit

Infonamiddag Slapen: hoe doe je dat? (Sint-Gillis-Dendermonde)

Een goede nachtrust is gezond. Helaas kampt meer dan één op vier Vlamingen met slaapproblemen. Tijdens deze infonamiddag krijg je een overzicht van de meest voorkomende slaapproblemen. Je krijgt heel wat praktische tips om beter en gezond te slapen en weer vertrouwen in je slaap te krijgen.

Meer dan één op vier Vlamingen vertoont slaapproblemen. Het kan gaan om het inslapen, het vroegtijdig wakker worden en de kwaliteit van de slaap. Ze komen meer voor bij vrouwen dan bij mannen en bij ouderen, vooral vanaf de leeftijd van 45 jaar. 13 % neemt slaap- of kalmeringsmiddelen.


Uit onderzoek blijkt ook dat slaapstoornissen veroorzaakt kunnen worden door ziekten zoals autisme en dementie en door werkomstandigheden (ploegenarbeid). Leefstijl, levensomstandigheden, pijn, stress en zorgen spelen een rol. Ook overgewicht, overconsumptie van alcohol, het gebruik van bepaalde medicijnen of drugs, het slapen in een niet goed verluchte en te warme kamer en, bijvoorbeeld, het slapen in een slecht bed hebben invloed.

Slaapstoornissen maken je prikkelbaar. Je suikerspiegel geraakt er van ontregeld. Ook je productiviteit daalt daardoor. Je begint te piekeren en je krijgt sombere gedachten. Heel wat mensen grijpen naar slaapmiddelen, zowel onschuldige als minder onschuldige zoals slaapmedicatie of alcohol en geraken zo nog dieper in de problemen.
Tijdens deze infonamiddag krijg je een overzicht van de meest voorkomende slaapproblemen. Je krijgt heel wat praktische tips om beter en gezond te slapen en weer vertrouwen in je slaap te krijgen

Wanneer

Maandag 25 januari 2016 van 14u tot 16u


Waar

LDC Zonnebloem, Breestraat 109, 9200 Sint-Gillis-Dendermonde


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via ldc.zonnebloem@ocmw.dendermonde.be of T. 052 25 19 30
(uiterlijk 10 dagen voor de start van de activiteit) 


 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wat te doen bij griep

Wat te doen bij griep

Blog 21 februari 2018

Het griepseizoen is momenteel zeer aanwezig in onze huiskamer en op de werkvloer. Tijdens de jaarlijkse griepperiode, van oktober tot april, is de kans op besmetting het grootst. We geven je hier enkele tips om alsnog heelhuids de winter door te komen; bespreken de verschillende griepsymptomen; vertellen je wat te doen bij griep en geven advies over de griepvaccinatie.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor