Activiteit

Infonamiddag Preventie van zelfmoord (Jette)

In Vlaanderen zijn er, volgens de cijfers van 2014, bijna 3 zelfdodingen en 28 suïcidepogingen per dag. Het is zeker geen zeldzaam fenomeen. Er zijn ook vele mensen onrechtstreeks betrokken. Men neemt aan zelfmoord inclusief de pogingen en gedachten altijd een wisselwerking tussen diverse risicofactoren en beschermende factoren aan de oorsprong ligt. Er zijn gender- en leeftijdsverschillen.

In alle gevallen wijst het op een ondraaglijk en onoplosbaar psychisch lijden waarvan betrokken persoon denkt dat er geen andere ontsnappingsmogelijkheid bestaat. In de meeste gevallen is dat niet correct. Er zijn beschermende factoren. Geestelijke gezondheid kan worden bevorderd. Praten helpt. Er zijn alarmsignalen. Er is ook gespecialiseerde professionele hulp, zelfs in acute situaties. Je moet alleen weten waar, wanneer en hoe je aan de informatie en hulp moet geraken. En er zijn uitstekende opleidingen, momenteel alleen beschikbaar voor professionelen. 

Tijdens deze infonamiddag geeft Dr. Marc Roelands, vertrekkend vanuit een aantal typische praktijksituaties, een overzicht van de risicofactoren en beschermende factoren. Ook de huidige opvang- en behandelingsmogelijkheden en de preventiemaatregelen komen aan bod. Je krijgt heel wat praktische tips om tijdig en passend in te grijpen.


Wanneer

Maandag 13 februari 2017 van 14 u tot 17u


Waar

UZ Brussel, Auditorium Kiekens, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden Partena Ziekenfonds


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor