Activiteit

Infonamiddag Orgaan- en lichaamdonatie (Jette)

Orgaandonatie of het afstaan van een of meerdere organen aan andere mensen komt regelmatig in het nieuws. Het gaat dan meestal om organen van een overledene die zo snel mogelijk na het overlijden getransplanteerd worden bij een patiënt met een falend orgaan. Soms gaat het om een orgaan van een levende mens. Het gaat niet altijd om een transplantatie van een orgaan (vb. huid of beenmerg). Je kunt ook je ganse lichaam afstaan voor de wetenschap.


Tijdens deze infonamiddag krijg je van Dr. Bart Troubleyn een duidelijk en actueel overzicht van de mogelijkheden die in België bestaan voor orgaandonatie. Niet elk orgaan kan bij om het even wie een tweede leven krijgen. Je verneemt meer over de werkwijze en de levensduurverlenging die ermee kan bekomen worden. 

Ook de schenking van je ganse lichaam voor wetenschappelijk onderzoek en praktisch onderwijs komt aan bod. Wie dat doet, bewijst een zeer waardevolle dienst aan zijn medemens. Maar je houdt best rekening met enkele beperkingen, kosten, te vervullen voorwaarden en formaliteiten en richtlijnen. Die zijn niet overal gelijk. Daarover krijg je praktische tips.

Wanneer

Maandag 13 maart 2017 van 14 u tot 17u


Waar

UZ Brussel, Auditorium Kiekens, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden Partena Ziekenfonds


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor