Activiteit

Infonamiddag Mantelzorg bij dementie (Heist-op-den-Berg)

Dementie is een syndroom, een verzameling van symptomen die verband houden met een verstoorde werking van de hersenen. Dat brengt een verlies van zelfredzaamheid bij de patiënt teweeg. Dit heeft gevolgen, niet alleen voor de patiënt. Ook mantelzorgers en vrijwilligers worden tijdens dit proces geconfronteerd met diverse uitdagingen.

De zorg en zelfs de omgang en het samenleven met de patiënt wordt geleidelijk aan moeilijker. En, als je wil voorkomen dat je door deze zorg zelf ziek en uitgeput wordt dan hou je, als mantelzorger of vrijwilliger, best rekening met enkele valkuilen. Als bijvoorbeeld de zorgtaken te complex, teveel en te zwaar worden, dan is de kans groot dat je moet afhaken. Dat is ook het geval als je je sociale contacten verwaarloost en je vergeet om je te ontspannen. Het gebrek aan een goed crisisplan en onduidelijke afspraken over verdeling van de zorglast en de gevolgen ervan verminderen je draagkracht. 

Tijdens deze interactieve infosessie krijg je hierover meer informatie. Je krijgt ook heel wat praktische tips om goed voor jezelf te zorgen. En je kunt ook ervaringen uitwisselen met lotgenoten.

Dit is een initiatief van WZH Ten Kerselaere en LDC De Pit.

Wanneer

Dinsdag 16 augustus 2016 van 14u tot 16u


Waar

WZH Ten Kerselaere - LDC De Pit, Boonmarkt 27, 2220 Heist-op-den-Berg


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is niet verplicht. Meer info kun je bekomen via ilse.vandessel@emmaus.be

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor