Activiteit

Infonamiddag Lymfoedeem (Jette)

Lymfoedeem van de ledematen, in de volksmond een dikke arm of dik been genoemd, komt vaker voor dan men denkt. Het ontstaat wanneer je lymfestelsel niet goed meer functioneert. Het lymfevocht stapelt zich dan op in het lichaam waardoor ledematen opzwellen. Meestal ontstaat het na een kankerbehandeling. Maar ook een infectie en, uitzonderlijk, een aangeboren verstoring van het lymfestelsel kunnen hiervan de oorzaak zijn.

Heb je daarmee te maken dan kan dat een zware impact hebben op jouw leven, op zowel fysiek als mentaal vlak. Het beperkt je immers in je dagelijkse activiteiten. En het zorgt voor stress want je houdt best met een aantal zaken rekening. 
Met kinesitherapie, lymfedrainage, en met compressietherapie kan verlichting bekomen worden maar dat is vaak onvoldoende op lang termijn. Sinds enkele jaren zijn er ook andere behandelingen mogelijk.

Tijdens deze infonamiddag geeft Dr. Assaf Zeltzer een boeiend overzicht van de oorzaken, stadia, vormen en behandelingen van lymfoedeem. Je krijgt heel wat praktische tips.

Wanneer

Maandag 20 februari 2017 van 14 u tot 17u


Waar

UZ Brussel, Auditorium Kiekens, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden Partena Ziekenfonds


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor