Activiteit

Infonamiddag Kritisch omgaan met gezondheidsinformatie (Jette)

Het internet is voor heel wat mensen een bron van informatie. Dat geldt ook voor gezondheidsthema’s en bij ziekte. Maar de informatie is niet altijd passend, correct en actueel.

Zowel het internet als de media worden gebruikt voor gedragsbeïnvloeding en voor positionering in de markt. Dat laatste valt vooral op in de vakantieperiodes of bij sensibiliseringsdagen. De kans dat je persbericht door de media wordt opgenomen is dan groter dan op tijdsstippen waar er veel nieuws te melden valt.
Internet vergroot verder de kans op contact met informatie over behandelingen waarvoor geen enkel of onvoldoende wetenschappelijk bewijs bestaat. Voor een gewone burger is dat moeilijk om vast te stellen. Maar dat betekent nog niet dat je elke informatie met achterdocht moet benaderen. Gezond verstand, het besef dat off-label gebruik van geneesmiddelen extra risico’s met zich mee kunnen brengen en natuurlijk je vaste huisarts als bron van betrouwbare informatie op maat blijven wel belangrijke handvaten om je veiligheid en kwaliteit van leven te bewaken.

Tijdens deze infonamiddag krijg je van Dr. Marleen Filouslt een duidelijk en actueel overzicht van diverse betrouwbare informatiebronnen over gezondheid en ziekte. Hoe herken je ze? Wat is bruikbare informatie? Kun je ze gebruiken bij raadpleging van je huisarts? Hoe pak je dat aan? Je krijgt heel wat praktische tips.

Wanneer

Maandag 6 maart 2017 van 14 u tot 17u


Waar

Zaal Agora (Gebouw R), Brussels Health Campus, Laarbeeklaan 103, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden Partena Ziekenfonds


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor