Activiteit

Infonamiddag Kortademigheid: oorzaken en oplossingen (Jette)

Kortademigheid verwijst naar het onaangenaam gevoel dat je lucht tekort komt. Je krijgt het dan benauwd. Overkomt het je de eerste keer dan word je snel angstig. De oorzaak en oplossing van het probleem worden niet altijd snel gevonden. Het toedienen van extra zuurstof helpt niet altijd, zelfs niet in acute situaties. Dat kan zelfs levensgevaarlijk zijn.


Bij een acute situatie bel je best de hulpdiensten (T. 112/100). Doe dit zeker wanneer kortademigheid het gevolg is van een allergische reactie (bijensteek, voedingsmiddel) of wanneer kortademigheid gepaard gaat met bijvoorbeeld duizeligheid, misselijkheid, braken of verwardheid. In geval van intoxicatie kun je ook het antigifcentrum (T. 070 245 245) contacteren.

Raadpleeg je huisarts in andere, niet levensbedreigende, situaties. Doe dit zeker als de klachten onverklaarbaar zijn, als ze aanhouden, als je regelmatig het gevoel hebt dat je lucht tekort komt of als kortademigheid samen met andere klachten zoals vermoeidheid voorkomt. Zowel de oorzaken als de oplossingen bij kortademigheid zijn immers divers. Sommige oplossingen (vb. vermageren of aan je lichamelijke conditie werken) vergen een actieve en langdurige bijdrage. In andere gevallen is er zelfs multidisciplinaire zorg en begeleiding nodig. Daar wacht je best niet te lang mee. 

Tijdens deze infonamiddag krijg je van prof. Walter Vincken een duidelijk en actueel overzicht van de oorzaken en oplossingen bij kortademigheid. Je krijgt ook praktische tips.


Wanneer

Maandag 27 maart 2017 van 14 u tot 17u


Waar

UZ Brussel, Auditorium Kiekens, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden Partena Ziekenfonds


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor