Activiteit

Infonamiddag Immuuntherapie bij kanker (Jette)

Als bacteriën en virussen in ons lichaam binnendringen dan zorgt ons immuun- of afweersysteem er voor dat ze tijdig herkend en vernietigd worden. Kan ons afweersysteem dan niet eveneens ingezet worden bij de bestrijding van kanker? Kan dat preventief? Wanneer is dat nodig?

Ons afweersysteem kan ingezet worden bij kanker. Maar dan zijn er heel wat beperkingen. Kankercellen zijn bijvoorbeeld geen lichaamsvreemde cellen. Ze kunnen ook onherkenbaar zijn of worden voor afweercellen. Ze kunnen zelfs afweercellen verzwakken of uitschakelen. Immuuntherapie is nog niet bij alle kankersoorten mogelijk. Het is een dure therapie die bovendien niet overal beschikbaar is. 

Bij de kankersoorten waar immuuntherapie mogelijk is, stemt men de behandelingsstrategieën daarop af. Dat levert een aantal belangrijke voordelen op. Traag delende kankercellen kunnen bijvoorbeeld beter bestreden worden. Ook de tumoromgeving kan door immuuntherapie beïnvloed worden. En deze behandelvorm kan ook ingezet worden wanneer andere behandelingen niet mogelijk zijn, wanneer de andere behandelingen geen of onvoldoende resultaat hebben en wanneer die andere behandelingen te veel gezond weefsel of vitale organen schaden of te ernstige bijwerkingen opleveren. 

Er bestaan nog heel wat onbeantwoorde onderzoeksvragen, onder meer betreffende de combinatie van immuuntherapie met andere behandelingen. Maar nu al staat vast dat immuuntherapie de behandelingsvorm bij kanker is waarmee recent de grootste vooruitgang werd geboekt. In de nabije toekomst worden van immuuntherapie nog meer spraakmakende resultaten verwacht. Terecht of onterecht? Het antwoord is eerder eindelijk!

Tijdens deze infonamiddag krijg je van dr. Cleo Goyvaerts een duidelijk en actueel overzicht van immuuntherapie bij kanker.

Wanneer

Maandag 3 oktober 2016 van 14 u tot 17u


Waar

UZ Brussel, Auditorium Kiekens, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden van Partena Ziekenfonds


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

De week van de valpreventie 2018

De week van de valpreventie 2018

Blog 23 april 2018

Van 23 t.e.m. 29 april gaat opnieuw de Week van de Valpreventie door. Ook bij deze zevende editie staat alles in het teken van het thema ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’ De focus ligt op mensen die al een dagje ouder zijn, om hen te motiveren actief bezig te blijven en dit op een veilige manier. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor