Activiteit

Infonamiddag Immuuntherapie bij kanker (Jette)

Als bacteriën en virussen in ons lichaam binnendringen dan zorgt ons immuun- of afweersysteem er voor dat ze tijdig herkend en vernietigd worden. Kan ons afweersysteem dan niet eveneens ingezet worden bij de bestrijding van kanker? Kan dat preventief? Wanneer is dat nodig?

Ons afweersysteem kan ingezet worden bij kanker. Maar dan zijn er heel wat beperkingen. Kankercellen zijn bijvoorbeeld geen lichaamsvreemde cellen. Ze kunnen ook onherkenbaar zijn of worden voor afweercellen. Ze kunnen zelfs afweercellen verzwakken of uitschakelen. Immuuntherapie is nog niet bij alle kankersoorten mogelijk. Het is een dure therapie die bovendien niet overal beschikbaar is. 

Bij de kankersoorten waar immuuntherapie mogelijk is, stemt men de behandelingsstrategieën daarop af. Dat levert een aantal belangrijke voordelen op. Traag delende kankercellen kunnen bijvoorbeeld beter bestreden worden. Ook de tumoromgeving kan door immuuntherapie beïnvloed worden. En deze behandelvorm kan ook ingezet worden wanneer andere behandelingen niet mogelijk zijn, wanneer de andere behandelingen geen of onvoldoende resultaat hebben en wanneer die andere behandelingen te veel gezond weefsel of vitale organen schaden of te ernstige bijwerkingen opleveren. 

Er bestaan nog heel wat onbeantwoorde onderzoeksvragen, onder meer betreffende de combinatie van immuuntherapie met andere behandelingen. Maar nu al staat vast dat immuuntherapie de behandelingsvorm bij kanker is waarmee recent de grootste vooruitgang werd geboekt. In de nabije toekomst worden van immuuntherapie nog meer spraakmakende resultaten verwacht. Terecht of onterecht? Het antwoord is eerder eindelijk!

Tijdens deze infonamiddag krijg je van dr. Cleo Goyvaerts een duidelijk en actueel overzicht van immuuntherapie bij kanker.

Wanneer

Maandag 3 oktober 2016 van 14 u tot 17u


Waar

UZ Brussel, Auditorium Kiekens, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden van Partena Ziekenfonds


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor