Activiteit

Infonamiddag Immuunstoornissen (Jette)

Immuunstoornissen of stoornissen van het afweersysteem bij de mens komen in België vaker voor dan men denkt. Er zijn diverse soorten. Ze variëren sterk in ernst en treden niet steeds op vanaf de vroege kinderjaren.

Aangezien je immuun- of afweersysteem je verdedigt tegen allerlei ziektemakers, heeft een stoornis van dit systeem grote gevolgen. Je hebt vaak infecties. De symptomen zijn niet specifiek. Maar als dat regelmatig gebeurt en als het gaat om ongewone infecties waarvan je moeilijk geneest dan moet er toch een belletje beginnen rinkelen. Raadpleeg dan je huisarts voor verder onderzoek.

Immuunstoornissen worden niet altijd tijdig herkend. Dat vertraagt de opstart van de aangewezen behandeling. Een tijdige diagnose bespaart je ook een vermijdbare periode van lijden, onderzoeken en behandelingen.

Tijdens deze infonamiddag krijg je van Prof. Jutte Van der Werff ten Bosch een kort en duidelijk overzicht van de frequentste stoornissen van het afweersysteem bij de mens. Niet alleen de diagnose maar ook de behandelingen en hun gevolgen op de levenskwaliteit van de patiënt komen aan bod. Je krijgt heel wat praktische tips.

Wanneer

Maandag 5 december 2016 van 14 u tot 17u


Waar

UZ Brussel, Auditorium Kiekens, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden Partena Ziekenfonds


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Hoe een ergotherapeut je weer op weg helpt

Hoe een ergotherapeut je weer op weg helpt

Blog 19 oktober 2016

Indien je belemmerd wordt om je dagelijkse activiteiten te doen, kan een ergotherapeut je helpen om deze weer goed op te pikken. De ergotherapeut stemt zijn kunnen af op jouw wensen en problemen. Ergotherapie is zorg op maat voor zowel kinderen als volwassenen. 


Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor