Activiteit

Infonamiddag Immuunstoornissen (Jette)

Immuunstoornissen of stoornissen van het afweersysteem bij de mens komen in België vaker voor dan men denkt. Er zijn diverse soorten. Ze variëren sterk in ernst en treden niet steeds op vanaf de vroege kinderjaren.

Aangezien je immuun- of afweersysteem je verdedigt tegen allerlei ziektemakers, heeft een stoornis van dit systeem grote gevolgen. Je hebt vaak infecties. De symptomen zijn niet specifiek. Maar als dat regelmatig gebeurt en als het gaat om ongewone infecties waarvan je moeilijk geneest dan moet er toch een belletje beginnen rinkelen. Raadpleeg dan je huisarts voor verder onderzoek.

Immuunstoornissen worden niet altijd tijdig herkend. Dat vertraagt de opstart van de aangewezen behandeling. Een tijdige diagnose bespaart je ook een vermijdbare periode van lijden, onderzoeken en behandelingen.

Tijdens deze infonamiddag krijg je van Prof. Jutte Van der Werff ten Bosch een kort en duidelijk overzicht van de frequentste stoornissen van het afweersysteem bij de mens. Niet alleen de diagnose maar ook de behandelingen en hun gevolgen op de levenskwaliteit van de patiënt komen aan bod. Je krijgt heel wat praktische tips.

Wanneer

Maandag 5 december 2016 van 14 u tot 17u


Waar

UZ Brussel, Auditorium Kiekens, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden Partena Ziekenfonds


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor