Activiteit

Infonamiddag Griep voorkomen en genezen (Jette)

Griep komt in België bijna uitsluitend voor in de herfst- en winterperiode. Daarom wordt met griep meestal seizoensgriep bedoeld. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een virus dat zich erg snel verspreidt. In de beginfase denkt men vaak aan een verkoudheid, een infectie veroorzaakt door een ander virus. En het duurt een tot drie dagen na de besmetting voor je je ziek voelt.

Griep lijkt onschuldig. Je moet griep uitzieken. Met voldoende rust en maatregelen tegen koorts zoals voldoende drinken herstel je volledig binnen 1 tot 3 weken. Maar ook bij mensen zonder verhoogd risico op agressieve verwikkelingen bij infecties kan het griepvirus bijvoorbeeld een ernstige longontsteking veroorzaken. Daar kan je van sterven.

Gelukkig bestaan er diverse vaccins tegen seizoensgriep. Aangezien het griepvirus snel kan veranderen wordt de samenstelling van die vaccins regelmatig beoordeeld door experten. Men maakt ook onderscheid naargelang het risico op verwikkelingen. Ook het vaccinatiemoment is belangrijk. Voor vaccinatie ga je best op tijd naar je huisarts. Heb je ernstige symptomen van griep (vb. zeer hoge koorts) vraag je huisarts dan op tijd om bij jou langs te komen zeker als je bij de mensen hoort met verhoogd risico op agressieve verwikkelingen bij infecties. 

Tijdens deze infonamiddag verneem je hier meer over. Een aantal mythes in verband met griep worden doorprikt. Je krijgt ook heel wat praktische tips om jezelf en je naasten tijdig te beschermen en te verzorgen.

Wanneer

Maandag 16 oktober 2017 van 14u tot 17u


Waar

UZ Brussel, Auditorium Kiekens, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden van Partena Ziekenfonds (op vertoon van een bewijs van lidmaatschap)


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor