Activiteit

Infonamiddag Dool-en wegloopgedrag bij dementie (Astene)

Dementie is een syndroom, een verzameling van symptomen die verband houden met een verstoorde werking van de hersenen. Dat heeft tot gevolg dat het geheugen het laat afweten. Maar deze achteruitgang verloopt bij iedere patiënt anders. En bij sommigen staan gedragsproblemen waaronder het dool- en wegloopgedrag voorop. 


Hoe ga je daar niet alleen als patiënt maar ook als naaste of verzorger mee om? Waarom vertonen sommige patiënten dergelijk gedrag? Kun je dit onveilig gedrag voorkomen? Welke maatregelen kun je nemen om de gevolgen ervan te beperken? Hoe doe je dat? En op wie kun je allemaal beroep doen? 

Tijdens deze interactieve infosessie krijg je hierover meer informatie. Je krijgt ook heel wat praktische tips. En je kunt ook ervaringen uitwisselen met lotgenoten.

Dit is een initiatief van Praatcafé Dementie regio Leie & Schelde.

Wanneer

Donderdag 15 september 2016 van 14u tot 16u


Waar

Zaal De Rekkelinge, D. Delcroixstraat 1A, 9800 Astene


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is niet verplicht. Voor meer info bel naar T. 09 223 86 00.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor