Activiteit

Infonamiddag De toekomst van medische implantaten (Jette)

Implantaten zoals tandimplantaten bestaan meestal uit metaal. Bij borstimplantaten gaat het vooral om siliconen. Andere implantaten gebruikt bij de toediening van geneesmiddelen of bij het herstel van gewrichten zoals een knie bestaan meer en meer uit polymeren. Van deze kunststoffen bestaan er veel soorten met diverse toepassingsmogelijkheden.

Welke toepassingsmogelijkheden zijn er voor polymeren? Wat zijn de voordelen en beperkingen? Lokken zij geen reacties uit van ons afweersysteem? Wat bij infecties? Zijn er andere obstakels? 

Tijdens deze infonamiddag krijg je van Prof. dr. Sandra Van Vlierberghe een kort en duidelijk overzicht van het gebruik van polymeren in de geneeskunde. Ook de recente ontwikkelingen betreffende patiënt-specifieke implantaten zullen uitgebreid geïllustreerd worden.

Wanneer

Maandag 12 december 2016 van 14 u tot 17u


Waar

UZ Brussel, Auditorium Kiekens, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden Partena Ziekenfonds


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

1 op de 4 werknemers in burn-out staat in contact met moeilijke mensen

Nieuwsberichten 9 november 2017

Personen die constant in contact staan met ‘moeilijke’ mensen (klanten, patiënten, leerlingen) hebben meer kans op een burn-out. Denk maar aan verzorgend personeel, leerkrachten en medewerkers van klantendiensten. Zij gaan twee keer zo vaak naar een psychiater. De oorzaak? Ze moeten hun emoties altijd onder controle houden in een stresserende professionele context, zonder de erkenning die ze daarvoor verdienen. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor