Activiteit

Infonamiddag Antibiotica enkel als het moet (Jette)

Bacteriën kunnen zich snel vermenigvuldigen. Gebeurt dat in je lichaam dan kan een ernstige infectie ontstaan. Je hebt dan geneesmiddelen zoals antibiotica nodig.

Maar antibiotica werken niet bij virussen en schimmels. Ze werken evenmin bij alle bacteriën en patiënten. 
Hoe komt dat? Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde antibiotica. Wanneer men deze geneesmiddelen bij de mens of dieren niet correct gebruikt, stelt men na een tijd vast dat bepaalde bacteriën resistent worden tegen sommige antibiotica. Ernstige ziektes kunnen dan niet meer goed en goedkoop behandeld worden. Dan moet vaak overgestapt worden naar duurdere behandelingen die niet altijd helpen bij kwetsbare zieken. 

Tijdens deze infonamiddag licht Prof. dr. Denis Piérard de problematiek van antibioticaresistentie toe. Je krijgt heel wat praktische tips om er voor te zorgen dat antibiotica nog werken als je ze echt nodig hebt!

Wanneer

Maandag 14 november 2016 van 14u tot 17u


Waar

UZ Brussel (Auditorium Kiekens), Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden Partena Ziekenfonds


Registreer

Inschrijven is niet verplicht.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Het belang van een sportmedische keuring

Blog 9 januari 2017

Heb je een tijdje stil gezeten maar wil je terug beginnen met sporten? Of misschien is dat dagelijkse rondje lopen of fietsen in het park ondertussen wel een gewoonte geworden? Voor iedereen die sport is het een goed idee om eens een bezoek aan de dokter te brengen voor een sportmedische keuring. Op die manier kun je eventuele risico’s in kaart brengen en gezond sporten.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor