Activiteit

Infodag De stem van mannen in het gelijke kansenbeleid van de overheid (Leuven)

Vrouwen hebben één Dag. Dan moeten mannen er ook één hebben! Sinds 1999 is dat 19 november.

Hebben mannen dat wel nodig of gaat het hier om aanstellerij? In haast alle domeinen hebben mannen immers de macht. Wel bestaan al decennia lang veel clichés en onhaalbare idealen over de man. Een man moet bijvoorbeeld zorgen voor bescherming van zijn gezin. 

Beantwoordt dit stereotiep beeld nog aan de werkelijkheid? Worden mannen er ongelukkig van? Gaan sommige mannen bijvoorbeeld gebukt onder het imago van rijke, sportieve en knappe acteurs? Volgens sommige onderzoeken en volgens de vrouwenbeweging zelf mag hiervoor best aandacht zijn. Er zijn gezondheidsproblemen die specifiek zijn voor een man of die meestal mannen treffen zoals prostaatklachten en longkanker. Ook mannen zijn slachtoffer van huiselijk geweld. De regeling bij co-ouderschap en onderhoudsgeld is voor vele mannen moeilijk aanvaardbaar. Zijn ouderschapsverlof en loopbaanonderbreking niet eerder ‘ van nature’ bestemd voor vrouwen? Is er een verschil tussen mannen en vrouwen met een beperking betreffende hulp-, zorg- of bijstandverlening?

Daarom organiseert de Provincie Vlaams-Brabant op 17 november een studiedag en reflectiemoment met als thema ‘ de stem van de man in het gelijke kansenbeleid van de overheid ’. Moet het overheidsbeleid aandacht hebben voor specifieke problemen bij de man? Hoe komen die best aan bod? Wie benoemt ze? Is er nood aan een mannenbeweging?

Voor het programma raadpleeg de website van de Provincie Vlaams-Brabant.


Wanneer

Donderdag 17 november 2016 van 9u tot 16u


Waar

Provinciehuis Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van de Provincie Vlaams-Brabant. (uiterlijk op 13 november 2016)

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor