Activiteit

Infoavonden Slaapstoornissen en slaaptraining (Ieper)

Een goede nachtrust is gezond. Helaas kampt meer dan één op vier Vlamingen met slaapproblemen. Tijdens drie infoavonden krijg je een overzicht van de meest voorkomende slaapproblemen. Je maakt ook kennis met heel wat technieken die je helpen om beter en gezond te slapen en weer vertrouwen in je slaap te krijgen.

Meer dan één op vier Vlamingen vertoont slaapproblemen. Het kan gaan om het inslapen, het vroegtijdig wakker worden en de kwaliteit van de slaap. Ze komen meer voor bij vrouwen dan bij mannen en bij ouderen, vooral vanaf de leeftijd van 45 jaar. 13 % neemt slaap- of kalmeringsmiddelen.


Uit onderzoek blijkt ook dat slaapstoornissen veroorzaakt kunnen worden door ziekten zoals autisme en dementie en door werkomstandigheden (ploegenarbeid). Leefstijl, levensomstandigheden, pijn, stress en zorgen spelen een rol. Ook overgewicht, overconsumptie van alcohol, het gebruik van bepaalde medicijnen of drugs, het slapen in een niet goed verluchte en te warme kamer en, bijvoorbeeld, het slapen in een slecht bed hebben invloed.

Slaapstoornissen maken je prikkelbaar. Je suikerspiegel geraakt er van ontregeld. Ook je productiviteit daalt daardoor. Je begint te piekeren en je krijgt sombere gedachten. Heel wat mensen grijpen naar slaapmiddelen, zowel onschuldige als minder onschuldige zoals slaapmedicatie of alcohol en geraken zo nog dieper in de problemen.

Tijdens drie infoavonden krijg je een overzicht van de meest voorkomende slaapproblemen. Je maakt ook kennis met heel wat technieken die je helpen om beter en gezond te slapen en weer vertrouwen in je slaap te krijgen.


Data en uren van de infoavonden: 

  • woensdag 20 en 27 januari 2016
  • woensdag 3 februari 2016
telkens van 19u30 tot 22u

Wanneer

Woensdag 20 januari 2016 van 19u30 tot 22u (start van de reeks van 3 infosessies)


Waar

CC Het Perron, Fochlaan 1, 8900 Ieper


Prijs

36 euro / persoon


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via Vormingplus Oostende-Westhoek

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor