Activiteit

Infoavond Zelfzorg voor mantelzorgers bij dementie (Alsemberg)

Een persoon met dementie laat je best in zijn waarde. Dat is niet altijd eenvoudig. Elke hulp en zorg die nodig is, confronteert hem immers met het feit dat hij afhankelijk is van de hulp van anderen. Ook de mantelzorger is daar niet altijd blij mee.

De aard en intensiteit van de hulp die de mantelzorger biedt hangt niet alleen af van de draaglast van de zorg. Ook zijn draagkracht en de steun en begeleiding die hij krijgt zijn belangrijk. De mantelzorger cijfert zich vaak weg. Mantelzorg is immers normaal. Het geeft meestal ook voldoening. Zo komen zijn eigen noden en behoeften niet aan bod.

Tijdens deze infoavond gaat het over zelfzorg bij mantelzorg. Je verneemt er bijvoorbeeld hoe je als mantelzorger kunt zorgen voor een optimale energiebalans. Er is ook aandacht voor grenzen stellen en omgaan met druk en professionele hulpverlening. Als er geen evenwicht tussen draaglast en draagkracht is dan is dat niet goed voor de gezondheid van de mantelzorger en dan wordt mantelzorg erg belastend. Je krijgt heel wat praktische zelfzorgtips. Er is gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen met andere mantelzorgers.

Wanneer

Dinsdag 6 november 2018 van 19u30 tot 21u 30


Waar

Qaly@Beersel, Beukenbosstraat 9, 1652 Alsemberg


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van Qaly@Beersel.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

De beslissing

De beslissing

Blog 19 oktober 2018

Ik hield mijn belofte aan de prof Genetica en ging de dag na mijn diagnose naar een ziekenhuis in de buurt voor een borst-echo. Die eerste echo zou een vertekend beeld kunnen geven omdat ik zwanger was, wisten ze me te vertellen. Dat komt omdat het klierweefsel en het bindweefsel groeien tijdens de zwangerschap. Daar gaan we, dacht ik.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

MijnPartena