Activiteit

Infoavond Woningaanpassing en valpreventie bij dementie (Dilbeek)

Ook personen met dementie en hun naasten willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. De thuisomgeving moet bijvoorbeeld veilig zijn voor zowel de persoon met dementie als zijn mantelzorger(s).

Tijdens deze inspirerende infoavond krijg je overzicht van diverse mogelijkheden om de thuisomgeving veiliger te maken en dat ook zo te houden. Je krijgt van de spreker heel wat praktische tips. Waaraan besteed je prioriteit en vooral waarom? Op wie kun je beroep doen?

Niet iedereen weet dat je voor advies bij een ergotherapeut van het ziekenfonds terecht kunt. Dat is gratis en het is steeds op maat.
Met heel wat eenvoudige en goedkope maatregelen kun je je woning veiliger maken. Voor hulpmiddelen zijn er financiële tussenkomsten. Bij woningaanpassing kun je soms beroep doen op premies. Ook daarover krijg je informatie. 

Er ook aandacht voor begeleiding en valpreventie. Evenwicht en lenigheid kun je trainen. Je kunt ook je spieren versterken. Als je fit bent dan is het valrisico lager.

Tot slot, ga op tijd naar je huisarts als je regelmatig valt of als je je niet meer thuis veilig voelt. 


Wanneer

Donderdag 23 november 2017 van 20u tot 22u.


Waar

Seniorencentrum Breugheldal (cafetaria), Itterbeeksebaan 208, 1701 Dilbeek.


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is niet nodig. Voor meer info contacteer Mevrouw Verlinden via nathalie.verlinden@dilbeek.be  of T. 02 451 43 79.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor