Activiteit

Infoavond Radicale prostatectomie (Gent)

Bij veel patiënten is de eerste reactie op de diagnose van prostaatkanker: weg met die prostaat! Want die is alleen maar een bron van nog meer miserie. Gelukkig is mijn prostaatkanker beperkt gebleven en met de verwijdering van de prostaat met zijn tumoren, de zaadblaasjes en soms ook de lymfeklieren van het bekken bespaar ik mij verder onheil. 

Er zijn diverse methodes om de prostaat en prostaatkanker uit te schakelen. Gaat het om een chirurgische ingreep waarbij de prostaat verwijderd worden dan kan het gaan om een open operatie, een kijkoperatie of een robot geassisteerde operatie. Niet alleen de uitgebreidheid en agressiviteit van de tumor maar ook de algemene fysieke en mentale conditie van de patiënt zijn belangrijk voor de keuze van de soort ingreep.

Impotentie en incontinentie voor urine zijn de meest gevreesde bijwerkingen van een heelkundige ingreep. Daarvoor moeten de zenuwen van belang zijn voor erecties en voor de sluitspier van de plasbuis zoveel mogelijk gespaard zijn. En dat lukt niet altijd. Een goede voorbereiding van de ingreep door de patiënt is belangrijk. Tijdens deze infoavond kom je hierover meer te weten.

Wanneer

woensdag 12 juni 2019 van 19u tot 21u


Waar

UZ Gent (Auditorium C, ingang 48), C. Heymanslaan 10, 9000 Gent


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van UZ GENT of T. 09 332 22 78.

 

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Pilar: Een weeffout in mijn DNA

Gastblogger Pilar: Een weeffout in mijn DNA

Blog 24 september 2018

Al op jonge leeftijd hoorde ik over het genetisch defect dat mijn familie ziek maakte. Mijn mama is er altijd open en eerlijk over geweest. Dat was haar manier om mij te wapenen tegen wat mij onvermijdelijk te wachten stond. Na alle andere vrouwen in onze familie, was het op mijn 21ste mijn beurt om me te laten testen... 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor