Activiteit

Infoavond Osteopathie en kinderen (Gent)

Bij een osteopaat kun je terecht voor een hele resem klachten vooral als die veroorzaakt worden of die toegeschreven worden aan je bewegingsstelsel. Het gaat dan vooral om rug-, schouder- en nekklachten. Is dat verstandig? Helpt dat? Wat als de manipulaties van de osteopaat, een beoefenaar van een niet-conventionele praktijk, je probleem niet oplost maar verergert? En is dat ook zinvol bij bijvoorbeeld baby’s en zwangere vrouwen?

Uit een studie van het KCE blijkt dat, in België, osteopaten voornamelijk door baby’s en volwassenen geraadpleegd worden. Sommige osteopaten hebben zich zelfs gespecialiseerd in de behandeling van baby’s en zwangere vrouwen. Ouders raadplegen een osteopaat voor hun kind wanneer het tekenen van ongemak vertoont, bijvoorbeeld constant weent, vaak maagzuur uitspuugt (gastrische reflux) of als het hoofdje steeds een voorkeurshouding aanneemt. Er kan immers altijd iets misgegaan zijn vóór of tijdens de bevalling. En ook nadien kan er een blokkering zijn ontstaan die dringend moet opgeheven worden om de schade te beperken. 

Wat is daar van waar? Is dat niet gevaarlijk ? Is osteopathie bij kinderen anders dan bij volwassenen? Kan dat wel als alternatief voor de klassieke geneeskunde? 

Tijdens deze infoavond krijg je hierop het antwoord van Patrick Roels, een osteopaat. 
Je komt ook meer te weten over de klachten waarmee, in België, ouders met baby’s en kinderen bij een osteopaat komen. Ook de aanpak en behandelingen van een osteopaat wordt besproken. Er is ook aandacht voor preventie. Bij heel wat klachten waarvoor een osteopaat geraadpleegd wordt speelt immers preventie een erg belangrijke rol. Misschien is op dat vlak een belangrijke rol voor de osteopaat weggelegd.


Wanneer

Maandag 26 september 2016 van 19u tot 21u


Waar

Partena Ziekenfonds, Sluisweg 2, 9000 Gent


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via info@goedvoorjou.be.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor