Activiteit

Infoavond Opmaak van een zorgplan bij jongdementie (Leuven)

Jongdementie of dementie ontstaan vóór de leeftijd van 65 jaar verschilt van dementie ontstaan op oudere leeftijd. Het gaat wel om dezelfde vormen van dementie maar de symptomen en verhoudingen tussen deze vormen verschillen. Dat zorgt soms voor een verkeerde diagnose en behandeling. Ook de achteruitgang verloopt bij jongdementie vaak sneller. Komt daar nog bij dat de patiënten met jongdementie ofwel geen ziekte-inzicht ofwel een groter besef van hun verstandelijke vermogens hebben.

Dit zorgt voor heel wat bijzondere aandachtspunten. Patiënten en hun naasten zitten vaak nog in een actieve levensfase. Dat vraagt om een andere aanpak van dementie dan bij ouderen met dementie. Om zowel de persoon met jongdementie als zijn naasten te ondersteunen werden er in Leuven een aantal zorgcirkels jongdementie opgestart: een sterke eerstelijnszorg, zorgbegeleiding aan huis, een ontmoetingshuis, een dagcentrum, het in groep wonen, buddywerking, vorming voor de hulpverleners en ontmoetingsgroepen.

Tijdens deze infoavond worden de mogelijkheden van zorg en ondersteuning vanuit de zorgcirkels jongdementie toegelicht bij de opmaak van een zorgplan.

Spreker is de coördinator zorgcirkels jongdementie van Leuven.

Wanneer

Dinsdag 29 november 2016 van 20u tot 22u


Waar

LDC Wijnveld, Wingerdstraat 14, 3000 Leuven


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is niet nodig maar kan via memo@dementie.be of T. 016 50 29 06
Neem zeker contact als je vragen hebt over de zorgcirkels jongdementie of als je moeite hebt om de infoavond bij te wonen. Ze bekijken met jou de mogelijkheden.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Medicalia: 75% terugbetaling medische kosten bij volwassenen

Medicalia: 75% terugbetaling medische kosten bij volwassenen

Blog 28 maart 2017

Onze gezondheid hebben we helaas niet in de hand. Sportblessures, rugklachten of voedingsproblemen... het kan iedereen overkomen. Een bezoek aan een osteopaat, homeopaat, diëtist of psycholoog, wordt zelden terugbetaald. Deze niet-terugbetaalde medische kosten lopen soms erg hoog op. Vanaf nu vormt Medicalia de oplossing: deze verzekering reduceert medische kosten met 75%.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor