Activiteit

Infoavond Opmaak van een zorgplan bij jongdementie (Leuven)

Jongdementie of dementie ontstaan vóór de leeftijd van 65 jaar verschilt van dementie ontstaan op oudere leeftijd. Het gaat wel om dezelfde vormen van dementie maar de symptomen en verhoudingen tussen deze vormen verschillen. Dat zorgt soms voor een verkeerde diagnose en behandeling. Ook de achteruitgang verloopt bij jongdementie vaak sneller. Komt daar nog bij dat de patiënten met jongdementie ofwel geen ziekte-inzicht ofwel een groter besef van hun verstandelijke vermogens hebben.

Dit zorgt voor heel wat bijzondere aandachtspunten. Patiënten en hun naasten zitten vaak nog in een actieve levensfase. Dat vraagt om een andere aanpak van dementie dan bij ouderen met dementie. Om zowel de persoon met jongdementie als zijn naasten te ondersteunen werden er in Leuven een aantal zorgcirkels jongdementie opgestart: een sterke eerstelijnszorg, zorgbegeleiding aan huis, een ontmoetingshuis, een dagcentrum, het in groep wonen, buddywerking, vorming voor de hulpverleners en ontmoetingsgroepen.

Tijdens deze infoavond worden de mogelijkheden van zorg en ondersteuning vanuit de zorgcirkels jongdementie toegelicht bij de opmaak van een zorgplan.

Spreker is de coördinator zorgcirkels jongdementie van Leuven.

Wanneer

Dinsdag 29 november 2016 van 20u tot 22u


Waar

LDC Wijnveld, Wingerdstraat 14, 3000 Leuven


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is niet nodig maar kan via memo@dementie.be of T. 016 50 29 06
Neem zeker contact als je vragen hebt over de zorgcirkels jongdementie of als je moeite hebt om de infoavond bij te wonen. Ze bekijken met jou de mogelijkheden.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

1 op de 4 werknemers in burn-out staat in contact met moeilijke mensen

Nieuwsberichten 9 november 2017

Personen die constant in contact staan met ‘moeilijke’ mensen (klanten, patiënten, leerlingen) hebben meer kans op een burn-out. Denk maar aan verzorgend personeel, leerkrachten en medewerkers van klantendiensten. Zij gaan twee keer zo vaak naar een psychiater. De oorzaak? Ze moeten hun emoties altijd onder controle houden in een stresserende professionele context, zonder de erkenning die ze daarvoor verdienen. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor