Activiteit

Infoavond Ondersteuning van Mantelzorg bij dementie (Hasselt)

Dementie is een syndroom, een verzameling van symptomen die verband houden met een verstoorde werking van de hersenen. Dat brengt een verlies van zelfredzaamheid bij de patiënt teweeg. Dit heeft gevolgen, niet alleen voor de patiënt. Ook mantelzorgers en vrijwilligers worden tijdens dit proces geconfronteerd met diverse uitdagingen.

De zorg en zelfs de omgang en het samenleven met de patiënt worden geleidelijk aan moeilijker. En, als je wil voorkomen dat je door deze zorg zelf ziek en uitgeput wordt dan hou je, als mantelzorger of vrijwilliger, best rekening met enkele valkuilen. Het niet tijdig beroep doen op professionele hulp is zo’n valkuil. 

Meestal ben je als mantelzorger of vrijwilliger niet op de hoogte van de diverse mogelijkheden waarop je kunt beroep doen en van de daaraan verbonden procedures, kosten en financiële tussenkomsten. Wie kan je daarbij helpen? 

Oorspronkelijk ging aangepast wonen bij dementie op deze avond toegelicht worden. De organisatoren hebben helaas voor een ander interessant thema moeten kiezen. Tijdens deze infoavond gaat het over de opvangmogelijkheden van de patiënt met dementie, in het bijzonder de rol van een Dagzorgcentrum bij de ondersteuning van de mantelzorger van een patiënt met dementie. Dat laat je toe om je andere activiteiten overdag verder te zetten, om je sociale contacten te onderhouden en om je te ontspannen. 

Tijdens deze interactieve infosessie krijg je hierover meer informatie. Je krijgt ook heel wat praktische tips om goed voor jezelf te zorgen. Je kunt ook ervaringen uitwisselen met lotgenoten.

Wanneer

Dinsdag 27 september 2016 van 19u30 tot 22u


Waar

LDC HOGEVIJF Campus Stadspark, Casterstraat 77, 3500 Hasselt


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is niet verplicht maar wel aanbevolen. Dat kan via T. 011 30 79 83 (Aline Claes en, vanaf september 2016, Monique Van Der Velden) Geraak je moeilijk ’s avonds weg van huis en wil je er toch graag bij zijn, neem dan ook contact op om, met jou, bijvoorbeeld eventueel vervoer te regelen.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor