Activiteit

Infoavond Omgaan met driftbuien bij peuters (Gent)

Al in zijn vroege levensfase krijgt het karakter van je kind duidelijk vorm. Je peuter wordt zelfstandiger. Het ontwikkelt ook een eigen wil.

Rond de leeftijd van 1 jaar probeert je kind van alles uit, tast het zijn grenzen af en maakt het je duidelijk als iets niet lukt of als het iets niet leuk vindt. 

Je kind kan dan drift- of woedebuien krijgen. In deze levensfase ontdekken kinderen ook dat deze driftbuien bijzonder nuttig zijn om zijn omgeving te beïnvloeden. 

Dit is normaal want het maakt deel uit van zijn ontwikkeling naar zelfstandigheid. De leeftijdsfase van 1 tot 3 jaar wordt daarom soms de koppigheidsfase of de peuterpuberteit genoemd. 


Tijdens deze interactieve infoavond verneem je van Heidi Deboosere meer over driftbuien in deze levensfase van je kind. Aan de hand van praktische situaties zoals eten, slapen en spelen leer je hoe je grenzen kan stellen en driftbuien kan milderen, zonder de groei naar autonomie van je kind te belemmeren. Je krijgt heel wat praktische tips.


Wanneer

Dinsdag 19 september 2017 van 19u30 tot 22u30


Waar

Partena Ziekenfonds, Sluisweg 2, 9000 Gent


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via kinderopvang@partena-kinderopvang.be.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor