Activiteit

Infoavond Je rol als ouder bij het opvoeden van jonge adolescenten (Leuven)

Tijdens de adolescentiefase heeft een jongere aandacht, steun en aanmoediging nodig. Het is de tijd van hormonale veranderingen, van de drang naar zelfstandigheid, van experimenten en onzekerheden.

Bij sommigen vertaalt zich dat in probleemgedrag. Dat kan tijdelijk zijn en ook beperkt in ernst en omvang. Maar dat is niet altijd het geval. Ook psychische problemen kunnen in deze fase ontstaan. Die zijn niet altijd onmiddellijk zichtbaar. Meestal verdwijnen ze. Maar soms zijn er blijvende gevolgen.

Het is het verkeerd om de adolescentiefase als dé tijd van kommer en kwel voor te stellen. Toch stellen we vast dat veel ouders zich zorgen maken over hun kinderen.

Tijdens deze infoavond verneem je welke belangrijke steun je als ouder kunt zijn om je kind op weg naar volwassenheid op optimale wijze te begeleiden.


Wanneer

Maandag 5 december 2016 van 19u30 tot 21u30


Waar

Huis van het Kind, Savoyestraat 4, 3000 Leuven (vlak bij het M-Museum)


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via info@huisvanhetkindleuven.be of T. 016 27 24 90.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor