Activiteit

Infoavond Hulpmiddelen en thuishulp bij dementie (Hoboken)

Bij de zorg voor een persoon met dementie kunnen heel wat problemen opduiken. Dat kan plots. De mantelzorger is dan niet altijd in staat om onmiddellijk passend te reageren.

Welke hulp en hulpmiddelen zijn er mogelijk en beschikbaar?

Voor thuishulp contacteert hij best het ziekenfonds van de persoon met dementie. Ook de huisarts weet raad. Gelukkig zijn er steeds meer hulpmiddelen om mensen met dementie te helpen met de dagelijkse dingen. Soms kunnen ze door de persoon met dementie zelf gebruikt worden. Er zijn er ook voor de mantelzorger. Er is meer keuze dan vroeger. 
Tijdens deze infoavond krijg je een overzicht van deze hulpmiddelen en thuishulp. Ze verschillen naargelang de concrete situatie en behoeften. Het kost allemaal geld. Dan hou je best rekening met de geschatte gebruiksduur die ook afhankelijk is van de evolutie van de toestand van de persoon met dementie. Je krijgt daarom heel wat praktische tips. 

Wanneer

Maandag 18 september 2017 van 19u tot 21u


Waar

Bibliotheek Hoboken, Kapelstraat 64, 2660 Hoboken


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is niet verplicht maar kan via orion@dementie.be of 03 247 03 85.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor