Activiteit

Infoavond Geef darmkanker geen kans (Diepenbeek)

In Vlaanderen komt darmkanker veel voor. Bij vrouwen komt hij op hij op de derde plaats na borst- en huidkanker. Bij mannen komt hij na prostaatkanker. De cijfers stijgen. Leeftijd en leefstijl zijn de belangrijkste risicofactoren. Ook meer mensen nemen deel aan het Vlaams opsporingsprogramma naar darmkanker. Tja, we leven langer en wie zoekt, die vindt.

Moet je je dan zorgen maken? Dat is in elk geval niet nodig. De toename van het aantal darmkankers is eigenlijk goed nieuws. Want het gaat om een toename van darmkanker in een vroeg stadia, volledig het gevolg van dat Vlaams opsporingsprogramma of bevolkingsonderzoek. In de meerderheid van de gevallen gaat het om mensen bij wie darmkanker anders in een veel later stadium ging ontdekt worden. Dat betekent dat ze dankzij dat bevolkingsonderzoek een veel grotere kans op genezing, veel minder leed en ook veel minder kosten hebben gekregen. 

Maar daarmee is de kous niet af. Er zijn mensen met een verhoogd risico op darmkanker. Je kunt ook heel wat zelf doen om darmkanker en tegelijk andere ziektes te voorkomen zodat je fit en gezond blijft, ook op geestelijk vlak. En je weet best wat meer over tekenen die kunnen wijzen op darmkanker zodat je op tijd je huisarts raadpleegt.

Tijdens deze infoavond wijdt dr. Luc Colemont je, op meesterlijke wijze, in de geheimen van darmkanker. De weg naar Vlaanderen zonder darmkanker is nog lang. Gelukkig kunnen we rekenen op mensen zoals hem om die weg vol kommer en kwel korter te maken.

Wanneer

Maandag 27 maart 2017 van 20u tot 22u


Waar

GC de Plak, Servaasplein 14, 3590 Diepenbeek


Prijs

2 euro / persoon


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via vrijetijdsloket@diepenbeek.be of T. 011 49 19 00.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor