Activiteit

Infoavond Diabetes en erfelijkheid (Hasselt)

Bij diabetes mellitus of suikerziekte speelt erfelijkheid een rol. Die rol is groot of klein al naargelang het type diabetes. Omgevingsfactoren zijn ook belangrijk in het ontstaan en bij de begeleiding maar dan gaat het eerder over familiale in plaats van erfelijke belasting.

Er zijn erfelijke vormen van diabetes. Maar die zijn zeldzaam. Bij diabetes type 2 is die rol het grootst. Als dit type diabetes in je familie voorkomt dan is de kans om het ook te krijgen het grootst.

Verder blijkt dat bij kinderen van moeders met verstoorde bloedsuikerwaarden en met obesitas tijdens de zwangerschap een hoog risico lopen op dezelfde medische problemen. Zo wordt obesitas en suikerziekte van generatie naar generatie doorgegeven en krijgen we zelfs een sneeuwbaleffect. 

Tijdens deze infoavond licht dr. Costa Olivia, UZ Brussel, dit kort en duidelijk toe. Je krijgt ook informatie over het diabetesregister.


Wanneer

Woensdag 9 november 2016 van 20u tot 22u


Waar

Jessa Ziekenhuis (Aula), Stadsomvaart 11, 3500 Hasselt


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via guido.smets4@telenet.be of T. 0474 32 44 14.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor