Activiteit

Infoavond Diabetes en erfelijkheid (Hasselt)

Bij diabetes mellitus of suikerziekte speelt erfelijkheid een rol. Die rol is groot of klein al naargelang het type diabetes. Omgevingsfactoren zijn ook belangrijk in het ontstaan en bij de begeleiding maar dan gaat het eerder over familiale in plaats van erfelijke belasting.

Er zijn erfelijke vormen van diabetes. Maar die zijn zeldzaam. Bij diabetes type 2 is die rol het grootst. Als dit type diabetes in je familie voorkomt dan is de kans om het ook te krijgen het grootst.

Verder blijkt dat bij kinderen van moeders met verstoorde bloedsuikerwaarden en met obesitas tijdens de zwangerschap een hoog risico lopen op dezelfde medische problemen. Zo wordt obesitas en suikerziekte van generatie naar generatie doorgegeven en krijgen we zelfs een sneeuwbaleffect. 

Tijdens deze infoavond licht dr. Costa Olivia, UZ Brussel, dit kort en duidelijk toe. Je krijgt ook informatie over het diabetesregister.


Wanneer

Woensdag 9 november 2016 van 20u tot 22u


Waar

Jessa Ziekenhuis (Aula), Stadsomvaart 11, 3500 Hasselt


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via guido.smets4@telenet.be of T. 0474 32 44 14.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

De week van de valpreventie 2018

De week van de valpreventie 2018

Blog 23 april 2018

Van 23 t.e.m. 29 april gaat opnieuw de Week van de Valpreventie door. Ook bij deze zevende editie staat alles in het teken van het thema ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’ De focus ligt op mensen die al een dagje ouder zijn, om hen te motiveren actief bezig te blijven en dit op een veilige manier. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor