Activiteit

Infoavond Diabetes, dessert en gezond snoepen (Hasselt)

Iedereen weet wel dat hij gezond moet leven, dus ook eten. Dat geldt zeker wanneer je diabetes of suikerziekte hebt. Maar hoe krijg je dat elke dag voor elkaar. Verleidingen zijn er alom. En moet je als asceet verder door het leven gaan?

Het antwoord op deze vraag is gelukkig negatief, tenminste voor de overgrote meerderheid van de diabetespatiënten. Het begint bij diabeteseducatie. En dat gaat over meer zaken dan het leren lezen van een voedingsetiquette, het tellen van koolhydraten en het aanpassen van de behandeling aan de bloedsuikerspiegel. Dé grote uitdaging bestaat erin om de theorie in de praktijk om te zetten. Meten is weten, maar je moet blijven eten. Slaag je erin om je bloedsuiker onder controle te houden dan ben je goed bezig. Helaas verstoren bijvoorbeeld stress en ziekte dat evenwicht.

In haar voordracht geeft Rita Olaerts, Manager van de voedingsdienst van het Jessa Ziekenhuis, heel wat tips die je kunnen helpen om dat evenwicht tot stand te brengen en te behouden. Een aanrader!

Wanneer

Woensdag 5 oktober 2016 van 20u tot 22u


Waar

Jessa Ziekenhuis, Aula, Stadsomvaart 11, 3500 Hasselt


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via guido.smets4@telenet.be of T. 0474  32 44 14.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor