Activiteit

Infoavond Diabetes, dessert en gezond snoepen (Hasselt)

Iedereen weet wel dat hij gezond moet leven, dus ook eten. Dat geldt zeker wanneer je diabetes of suikerziekte hebt. Maar hoe krijg je dat elke dag voor elkaar. Verleidingen zijn er alom. En moet je als asceet verder door het leven gaan?

Het antwoord op deze vraag is gelukkig negatief, tenminste voor de overgrote meerderheid van de diabetespatiënten. Het begint bij diabeteseducatie. En dat gaat over meer zaken dan het leren lezen van een voedingsetiquette, het tellen van koolhydraten en het aanpassen van de behandeling aan de bloedsuikerspiegel. Dé grote uitdaging bestaat erin om de theorie in de praktijk om te zetten. Meten is weten, maar je moet blijven eten. Slaag je erin om je bloedsuiker onder controle te houden dan ben je goed bezig. Helaas verstoren bijvoorbeeld stress en ziekte dat evenwicht.

In haar voordracht geeft Rita Olaerts, Manager van de voedingsdienst van het Jessa Ziekenhuis, heel wat tips die je kunnen helpen om dat evenwicht tot stand te brengen en te behouden. Een aanrader!

Wanneer

Woensdag 5 oktober 2016 van 20u tot 22u


Waar

Jessa Ziekenhuis, Aula, Stadsomvaart 11, 3500 Hasselt


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via guido.smets4@telenet.be of T. 0474  32 44 14.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor