Activiteit

Bezoek aan de tentoonstelling Angst in het museum Dr Guislain (Gent)

Angst is meer dan een gevoel en een reactie op iets dat je als bedreigend ervaart. Het is een emotie die kan leiden tot een stoornis, tot veel gepieker, hoogoplopende spanningen en agressie. Het heeft gevolgen voor je gedrag en je kijk op de wereld. Het raakt ook het leven van je naasten.

Tijdens dit bezoek aan de tentoonstelling Angst in het museum Dr. Guislain laat een gids je aan de hand van vele kunstwerken de vele gezichten van angst ontdekken. Die zijn zeer uiteenlopend: van godvrezend tot angst voor de medemens en van hoogstpersoonlijke fobie tot massahysterie.

Angst is van alle tijden, ook leeftijden, en culturen. Maar het wordt telkens anders beleefd, gecultiveerd en bestreden. Er zijn ook individuele en zelfs collectieve verschillen. Sommigen zoeken vooral naar middelen, methodieken en professionele hulp om angst te behandelen of minstens onder controle te krijgen. Anderen worden er door aangetrokken omdat ze dat leuk vinden.


Wanneer

Dinsdag 13 maart 2018 van 14u tot 17u


Waar

Museum Dr. Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent


Prijs

Gratis voor leden van Partena Ziekenfonds (mits bewijs lidmaatschap)


Registreer

Inschrijven is niet nodig. Neem vooraf contact op met mevrouw Anna Thijs van UPV vzw via T. 02 614 82 23. 

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor