Blog en nieuws

Zoek op term

Wat is het syndroom van Down?

Wat is het syndroom van Down?

21 maart is internationale downsyndroomdag. Tijdens deze dag wordt er extra aandacht besteed aan deze beperking en aan de mensen die zorgen voor personen met het syndroom van Down. Lees hieronder wat het downsyndroom juist is, of het erfelijk is en wat de belangrijkste kenmerken zijn van het syndroom van Down.

Gezond eten: vertrouw op advies van een diëtist

Gezond eten: vertrouw op advies van een diëtist

Tegenwoordig hoor en lees je veel over gezonde voeding, maar lang niet al die informatie is juist. Een diëtist kan je helpen om het kaf van het koren te scheiden. Hij geeft je voedingsadvies op maat en helpt je om gezond te eten. En volgens cijfers van de laatste Nationale voedselconsumptiepeiling is dat hard nodig, want de gemiddelde Belg eet en drinkt nog veel te onevenwichtig. 

Geef je geluksgevoel een boost met deze 3 tips

Geef je geluksgevoel een boost met deze 3 tips

20 maart is de internationale Dag van Geluk. Tijd dus om even stil te staan bij de vraag hoe je gelukkig wordt. Natuurlijk is er geen eenvoudig antwoord op deze vraag, toch zijn er een aantal dingen die kunnen bijdragen aan een gelukkig gevoel. 

Hieronder geven we 3 tips die je kunnen helpen om je gelukkig te voelen. 

Sociaal Werk in de kijker op 20 maart

Nieuwsberichten 19 maart 2018

Dinsdag 20 maart 2018 is het werelddag van het sociaal werk. Ook deze keer slaan de ziekenfondsen de handen in elkaar om de Dienst Maatschappelijk Werk en alle maatschappelijk werkers in de kijker zetten. Ook deze keer spelen we in op de actualiteit: de eerstelijnszorg.

Sluiten