Blog en nieuws

Partena Ziekenfonds ondersteunt Helpper

Partena Ziekenfonds ondersteunt Helpper

Nieuwsberichten 8 maart 2018

Partena Ziekenfonds heeft zich geëngageerd om voor niet-medische zorg door te verwijzen naar Helpper. De Antwerpse start-up wil mensen die nood hebben aan ondersteuning bij dagelijkse taken (helppies) en buurtbewoners die een centje willen bijverdienen (helppers), met elkaar in contact brengen. Helpper haalde zopas 1 miljoen euro op om na Antwerpen en Gent verder uit te breiden naar andere steden, en werkt vanaf nu ook structureel samen met ziekenfonds Partena Ziekenfonds.

Populair
Wat te doen bij griep

Wat te doen bij griep

Blog 21 februari 2018

Het griepseizoen is momenteel zeer aanwezig in onze huiskamer en op de werkvloer. Tijdens de jaarlijkse griepperiode, van oktober tot april, is de kans op besmetting het grootst. We geven je hier enkele tips om alsnog heelhuids de winter door te komen; bespreken de verschillende griepsymptomen; vertellen je wat te doen bij griep en geven advies over de griepvaccinatie.

Populair
In maart samen tegen darmkanker

In maart samen tegen darmkanker

Blog 3 januari 2018

Jaarlijks krijgen ongeveer 8.500 Belgen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben en per jaar verliezen zo’n 2.973 mensen de strijd tegen deze ziekte. Dikkedarmkanker is daarmee een van de meest voorkomende types van kanker van België. Om de gevaren van deze ziekte onder de aandacht te brengen is maart daarom de internationale maand tegen darmkanker

Populair
Gezond eten: vertrouw op advies van een diëtist

Gezond eten: vertrouw op advies van een diëtist

Tegenwoordig hoor en lees je veel over gezonde voeding, maar lang niet al die informatie is juist. Een diëtist kan je helpen om het kaf van het koren te scheiden. Hij geeft je voedingsadvies op maat en helpt je om gezond te eten. En volgens cijfers van de laatste Nationale voedselconsumptiepeiling is dat hard nodig, want de gemiddelde Belg eet en drinkt nog veel te onevenwichtig. 

Geef je geluksgevoel een boost met deze 3 tips

Geef je geluksgevoel een boost met deze 3 tips

20 maart is de internationale Dag van Geluk. Tijd dus om even stil te staan bij de vraag hoe je gelukkig wordt. Natuurlijk is er geen eenvoudig antwoord op deze vraag, toch zijn er een aantal dingen die kunnen bijdragen aan een gelukkig gevoel. 

Hieronder geven we 3 tips die je kunnen helpen om je gelukkig te voelen. 

Sociaal Werk in de kijker op 20 maart

Nieuwsberichten 19 maart 2018

Dinsdag 20 maart 2018 is het werelddag van het sociaal werk. Ook deze keer slaan de ziekenfondsen de handen in elkaar om de Dienst Maatschappelijk Werk en alle maatschappelijk werkers in de kijker zetten. Ook deze keer spelen we in op de actualiteit: de eerstelijnszorg.

Sluiten