Dossier brillen en lenzen

Oogproblemen voorkomen en genezen

Door je ogen te verzorgen kun je oogproblemen voorkomen. Welke oogaandoeningen bestaan er en wat kun je doen om ze te voorkomen of te behandelen?

Nood aan een oogtest?

Nood aan een oogtest?

Blog 7 januari 2016

Net als je jaarlijkse afspraak bij de tandarts, is een bezoek aan de oogarts aan te raden. Want ook je ogen veranderen doorheen de jaren. Wist je dat je bij Partena Ziekenfonds terugbetalingen krijgt voor een nieuwe bril, lenzen of oogcorrectie? Er is ook korting voor Partena-leden bij een hele reeks opticiens.

Een multifocale bril: jouw alles-in-één oplossing

Een multifocale bril: jouw alles-in-één oplossing

Blog 15 november 2016

Het kan gebeuren. Je ziet niet goed in de verte maar daarbovenop is het voor jou ook moeilijk om scherp te zien van dichtbij. Je bent met andere woorden bijziend én verziend. Je kunt in dat geval kiezen voor twee brillen. Maar het kan ook makkelijker: met een multifocale bril.

Zet een lui oog weer aan het werk

Zet een lui oog weer aan het werk

Blog 18 november 2016

Je kent het wel, een kind dat rondloopt met een grote pleister op één van zijn ogen. Dit kind heeft waarschijnlijk een lui oog. Dit kan al op zeer jonge leeftijd ontstaan, wanneer het oog nog niet voldoende ontwikkeld is. Maar ook zo’n vier op honderd volwassenen hebben een lui oog, het is dus een aandoening die vaak voorkomt. 

Wat betekent het om bijziend te zijn?

Wat betekent het om bijziend te zijn?

Blog 10 november 2016

Als je bijziend bent, dan kun je goed zien van dichtbij. Voorwerpen die zich in de verte bevinden, zie je wazig. Maar wat is bijziendheid nu juist? Hoe komt het dat je bijziend wordt? En hoe kun je bijziendheid verhelpen? 

locatiezoeker partena opticiens

Op zoek naar een opticien?

Partena Ziekenfonds heeft een samenwerkingsovereenkomst met diverse opticiens. Je krijgt er als lid van Partena Ziekenfonds tot 15 % korting op je brilglazen, montuur of lenzen. Nieuwe bril nodig? Via de locatiezoeker vind je snel en makkelijk een deelnemende opticien in jouw buurt.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

We helpen je vooruit

We helpen je vooruit

Blog 23 december 2015

Naast een ziekteverzekering biedt een ziekenfonds ook een uitgebreid zorgaanbod aan. Achter dat zorgaanbod schuilt een team van professionele medewerkers waarbij je dagelijks terecht kunt voor advies en dienstverlening afgestemd op jouw persoonlijke situatie. 

Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor