Ziekenhuisopname

Wat te doen na je ziekenhuisopname

Hoe regel je de terugbetaling van je ziekenhuiskosten? Wat als je bij thuiskomst thuiszorg of extra hulp nodig hebt? Partena Ziekenfonds staat voor je klaar.

Terugbetaling

Heb je een hospitalisatieverzekering via Partena Ziekenfonds? Bezorg ons na de hospitalisatie de tegemoetkomingsaanvraag samen met de originele facturen, zodat wij je kunnen terugbetalen. Je moet wel zelf je ziekenhuisfactuur betalen met het overschrijvingsformulier van het ziekenhuis.

Extra zorg

Heb je na je hospitalisatie nog extra zorg nodig, dan biedt Partena Ziekenfonds oplossingen op maat van je behoeften.

  • Een zorgverblijf is een tijdelijk en kort verblijf met een vooraf bepaalde duur in een erkende en aangepaste instelling. Tijdens een zorgverblijf ligt de nadruk op revalideren, niet op behandelen.
  • Een kortverblijf is een tijdel​ijke opname in een rust- en verzorgingsinstelling. Dit is een praktische oplossing als de familie of een derde die normaal een zorgbehoevende opvangt, hiervoor tijdelijk niet kan instaan. Onze Dienst Maatschappelijk Werk kan je hiervoor adviseren.
  • Thuiszorg : Heb je na je opname thuis, voor lange of korte tijd, medische verzorging nodig? Ons team van gediplomeerde en gemotiveerde verpleegkundigen zorgt voor medische thuisverpleging op maat: inspuitingen, wondzorg, toiletzorg, ... We brengen ook warme maaltijden aan huis, of sturen een thuishulp om je bij te staan bij dagelijkse handelingen of kleine klusjes in huis.

Thuiszorgmateriaal en woningaanpassing

Advies en bemiddeling

Bij klachten of vragen over je ziekte en gezondheid, kun je bij de dienst ledenverdediging terecht voor informatie, advies en/of bemiddeling. De dienst ledenverdediging helpt je bij vragen of klachten over:

  • facturen of kostennota's voor zorgverlening
  • de vergoeding van schade ten gevolge van in België verleende gezondheidszorg
Wat te doen na ziekenhuisopname

Hospitalisatie & revalidatie

Alles over ziekenhuisopname,
revalidatie, ziekenhuisbevalling, en 
onze hospitalisatieverzekering.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Hoe herstel je na een operatie?

Hoe herstel je na een operatie?

Blog 29 april 2016

De operatie is goed verlopen. Je mag naar huis, maar wat nu? Hoe krijg je de extra verzorging die je nodig hebt? Hoe krijg je die hoge ziekenhuisfacturen terugbetaald? In dit artikel helpen we jou een antwoord te vinden op al deze vragen. Zo kun jij na je operatie zorgeloos herstellen.

We helpen je vooruit

We helpen je vooruit

Blog 23 december 2015

Naast een ziekteverzekering biedt een ziekenfonds ook een uitgebreid zorgaanbod aan. Achter dat zorgaanbod schuilt een team van professionele medewerkers waarbij je dagelijks terecht kunt voor advies en dienstverlening afgestemd op jouw persoonlijke situatie. 

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk
ziekenfonds dat bereikbaar is, waar en wanneer het jóu past!


Hoe klant worden Bereken je bijdrage
Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor