Over Partena

Waarvoor dienen je bijdragen?

Via verschillende facturen rekent Partena Ziekenfonds je bijdragen aan. Waar dient je ziekenfondsbijdrage voor, wat is het verschil met je extra verzekeringen voor hospitalisatie, tandzorg en medische kosten? En waarvoor dient de verplichte bijdrage voor de Vlaamse sociale bescherming?

Waar gaat je ziekenfondsbijdrage naartoe?

Als lid van Partena Ziekenfonds betaal je een wettelijk verplichte ziekenfondsbijdrage. Door dit solidariteitsprincipe kun je rekenen op tal van diensten, terugbetalingen, en voordelen. En word je in het buitenland ziek, dan kun je ook daar rekenen op medische reisbijstand via Partena Ziekenfonds. De ziekenfondsbijdrage stijgt niet in 2018.

Jaarlijkse bijdrage voor de Vlaamse sociale bescherming

Ben je ook bij de Partena Zorgkas aangesloten, dan betaal je naast je ziekenfondsbijdrage ook je zorgpremie, of de verplichte jaarlijkse bijdrage voor de Vlaamse sociale bescherming (VSB). In 2018 werd de bijdrage met 1 euro geïndexeerd en vragen we 51 euro op (of 26 euro als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming op 1/1/2017). Dankzij die verplichte bijdrage kunnen zorgbehoevenden gebruik maken van de verschillende tegemoetkomingen uit de VSB, waaronder de zorgverzekering, het zorgbudget voor mensen met een zorgnood, en het zorgbudget voor mensen met een handicap. 

Ontvang je zelf een tegemoetkoming vanuit VSB, dan gaat de bijdrage automatisch af van de tegemoetkoming die je ontvangt in januari. 

Jouw extra verzekeringen

Heb je een extra verzekering via Partena Ziekenfonds? Ook die rekenen we af via je factuur of domiciliëring. Als ziekenfonds en expert in gezondheidszorg is ons doel niet om winst te maken, maar wel om bescherming te bieden aan een zeer voordelige prijs. De bijdragen voor onze facultatieve verzekeringen betaal je per persoon, voor het hele gezin.

  • Hospitalia: onze hospitalisatieverzekering beschermt je tegen hoge kosten bij een operatie, bevalling, of ziekenhuisopname.
  • Dentalia Plus: deze verzekering houdt dure tandzorg betaalbaar met terugbetalingen tot 1.250 euro per persoon per aansluitingsjaar.
  • Medicalia: je krijgt per aansluitingsjaar tot 1.500 euro terug voor medische kosten buiten het ziekenhuis. Zo blijven brilglazen, lenzen, een hoorapparaat en consultaties bij bv. een psycholoog of osteopaat betaalbaar.

Bereken je voordeel!

Single? Getrouwd? Kinderen? Leeftijd? Met die kenmerken houdt Partena Ziekenfonds rekening om jou voordelen op maat aan te bieden. Met onze tool bereken je zelf je persoonlijke of gezinsvoordeel. Vink de voordelen aan waar jij gebruik van maakt, wij bekijken het met je ledenbijdragen, en rekenen uit hoeveel euro je jaarlijks bespaart dankzij Partena Ziekenfonds.

Betaal jij al digitaal?

Via Zoomit, de handige online betaalservice van je thuisbankierservice, betaal je je facturen makkelijk digitaal. Minder papierwerk, en zo geregeld. Vink de optie Zoomit zelf aan in het Onlinekantoor bij ‘My settings’. Of kies voor het gemak en veiligheid van domiciliëring! Op de achterkant van onze facturen vind je een aanvraagformulier.

Meer uitleg over je factuur?

Bekijk deze video!

Ontdek onze tools

Bijdragen berekenen

Met deze tools simuleer je, rekening houdend met je gezinssituatie, hoeveel je moet bijdragen voor het ziekenfonds en onze sterke aanvullende verzekeringen.

Ga zelf aan de slag

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

MijnPartena